Ministerul Apărării Naţionale a demarat o campanie de recrutare şi selecţie pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Pentru acest an sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi), în unităţi militare din 20 de judeţe – Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi din municipiul Bucureşti.
Doritorii se pot prezenta atât la sediul Centrului Militar Zonal Vrancea precum şi la oricare alt centru militar zonal/judeţean sau de sector, în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu. Campania de recrutare de desfășoară până pe data de 23 august a.c. Cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere și au obligația de a avea asupra lor o serie de documente:
a) actul de identitate, în original şi în copie;
b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
c) acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
d) permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
e) livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.
”La prezentarea la centrul militar, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală şi unitatea militară/centrul de instruire în care se va executa programul de instruire iniţială, în cazul candidaţilor proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară. De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către arme/servicii şi specialităţi militare pentru care aceştia prezintă abilităţi şi aptitudini. Pentru alte detalii suplimentare, recomandăm prezentarea la sediul centrelor militare zonale/judeţene sau de sector.”, se menționează într-un comunicat al Biroului de presă al MApN.

Articolul precedentVIDEO Drum de piatră, trasat cu vopsea
Articolul următorMinoră plecată voluntar de acasă, găsită de polițiști la scurt timp