Un pacient nedeplasabil a fost abandonat, în frig, în curtea Spitalului Județean Sfântul Pantelimon Focșani. Potrivit persoanei care l-a ajutat să ajungă de la Urgențe la Reumatologie, bolnavul a fost abandonat în frig, în cărucior. Bărbatul are un picior amputat și avea dureri.

Filmarea a apărut pe contul de Facebook a consilierului Local Focșani Alina Drumea (PNL), însoțită de comentariul: „Umilință crasă a spitalului din Focșani la adresa pacienților ajunși la unitatea unde ar trebui să primească ajutor! Priviți cum a fost abandonat un pacient nedeplasabil, în scaunul rulant, în curtea unității! Asta în ciuda faptului că, în descrierea Spitalului Sf.Pantelimon- Focșani de pe site, stau scrise următoarele:
„Spitalul de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani este o unitate sanitară publică cu Unitate de Primire a Urgențelor (UPU), asigurând primul ajutor și asistență medicală de urgență persoanelor a căror stare de sănătate este critică și care consolidează calitatea actului medical, cu respectarea drepturilor pacienților, a eticii și deontologiei medicale.
• garantarea calității și siguranței actului medical;
• asigurarea accesibilității la servicii,
• respectarea dreptului la libera alegere și a egalității de șanse, etc…”.
Întrebarea mea este: Dacă” #mama #mea #sunt #eu” ar fi ajuns la UPU, conducerea spitalului ar fi reacționat la fel, să-l abandoneze așa?!
P.S. Spitalul Județean Focșani a înregistrat în anii trecuți o situație tragică, când cadrele medicale au descoperit un pacient decedat, pe o bancă în curtea spitalului, după ce ceruse ajutor și fusese trimis acasă!”

Am încercat să obținem o reacție de la oficialii Spitalului Județean Focșani, însă fără succes.

Articolul precedentULTIMA ORĂ Subprefectul Cristina Stoica, eliberat din funcție
Articolul următorSUSPICIUNE DE PESTĂ PORCINĂ ÎN VRANCEA! În acest moment sunt uciși 196 de porci de la o fermă din județ