Un pacient nedeplasabil a fost abandonat, în frig, în curtea Spitalului Județean Sfântul Pantelimon Focșani. Potrivit persoanei care l-a ajutat să ajungă de la Urgențe la Reumatologie, bolnavul a fost abandonat în frig, în cărucior. Bărbatul are un picior amputat și avea dureri.

Filmarea a apărut pe contul de Facebook a consilierului Local Focșani Alina Drumea (PNL), însoțită de comentariul: „Umilință crasă a spitalului din Focșani la adresa pacienților ajunși la unitatea unde ar trebui să primească ajutor! Priviți cum a fost abandonat un pacient nedeplasabil, în scaunul rulant, în curtea unității! Asta în ciuda faptului că, în descrierea Spitalului Sf.Pantelimon- Focșani de pe site, stau scrise următoarele:
„Spitalul de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani este o unitate sanitară publică cu Unitate de Primire a Urgențelor (UPU), asigurând primul ajutor și asistență medicală de urgență persoanelor a căror stare de sănătate este critică și care consolidează calitatea actului medical, cu respectarea drepturilor pacienților, a eticii și deontologiei medicale.
• garantarea calității și siguranței actului medical;
• asigurarea accesibilității la servicii,
• respectarea dreptului la libera alegere și a egalității de șanse, etc…”.
Întrebarea mea este: Dacă” #mama #mea #sunt #eu” ar fi ajuns la UPU, conducerea spitalului ar fi reacționat la fel, să-l abandoneze așa?!
P.S. Spitalul Județean Focșani a înregistrat în anii trecuți o situație tragică, când cadrele medicale au descoperit un pacient decedat, pe o bancă în curtea spitalului, după ce ceruse ajutor și fusese trimis acasă!”

Am încercat să obținem o reacție de la oficialii Spitalului Județean Focșani, însă fără succes.