PSD s-a hotărât să pună capăt telenovelei numirii prefectului în județul Vrancea. Ciolacu, Stănescu&comp și-au dat acordul pentru numirea lui Nicușor Halici în funcția de prefect al județului Vrancea. Potrivit unor surse, documentele pentru numirea lui Halici au fost semnate și depuse la Secretariatul General al Guvernului. Premierul Nicolae Ciucă ar putea semna chiar în această săptămână decizia de numire a lui Nicușor Halici în funcția de prefect al județului Vrancea, singurul județ fără prefect din țară și cu un singur subprefect pe post. O ședință de Guvern cu un proiect de HG în acest sens va avea loc la mijlocul săptămânii. Odată cu preluarea postului de prefect, Halici va fi nevoit să demisioneze din Parlamentul României. În locul său, va intra în Camera Deputaților primul supleant de pe lista de candidați PSD Vrancea de la alegerile parlamentare din decembrie 2020, consilierul județean Laurențiu Marin.

La mijlocul lunii decembrie 2021, PSD Vrancea a votat, în unanimitate, nominalizarea lui Victor Roman (om de afaceri, președinte al PSD Adjud) pentru ocuparea funcției de prefect. Decizia de numire a întârziat fără explicații, ceea ce a dat naștere la speculații. La începutul lunii februarie, în cadrul unei discuții aprinse cu liderii naționali ai PSD, președintele interimar al organizației județene, deputatul Nicușor Halici, s-ar fi autopropus pentru acest post, cu anumite garanții, dar și condiții. A urmat o ședință a conducerii PSD Vrancea, care a validat nominalizarea președintelui interimar al organizației județene pentru preluarea funcției de prefect. Ocuparea acestei funcții administrative importante i-ar putea asigura lui Nicușor Halici întărirea poziției de președinte al PSD Vrancea, principalul său obiectiv în perspectiva anului electoral 2024. Halici a fost pus de Marian Oprișan în funcția de președinte interimar al PSD Vrancea, în toamna anului 2020, dar speră să fie ales președinte cu drepturi depline la viitoarea conferință județeană a organizației PSD Vrancea.

Articolul precedentBilanț coronavirus 21 februarie: 7.694 cazuri noi și 85 decese
Articolul următorPutin a semnat decretul pentru independența regiunilor Donețk și Luhansk: „Rusia și-a îndeplinit toate promisiunile”