Igrasie, găuri în pereți, saltele pătate de sânge, pacienți care se încălzesc la radiator, băi fără lumină, acestea sunt condițiile în care sunt nevoiți să se trateze bolnavii internați la secția TBC a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Filmarea făcută de o rudă a unui internat în această secție spune totul despre starea sistemului de sănătate din Vrancea.

Întrebat despre această situație, directorul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, Cătălin Graur, a declarat: „noi am efectuat controale încrucișate în fiecare an la această secție, li s-a pus în vedere asigurarea minimei igiene, au fost sancțiuni, dar această secție trebuie renovată din temelii. Știu că există un proiect cu bani europeni, în acest sens, care trebuie să fie derulat la începutul lui 2019”.

Între timp, în ziarul de partid al PSD Vrancea, președintele Consiliului Județean asigura că Spitalul Județean va fi reabilitat până la Paștele 2019 și va avea secție de arși, în condițiile în care unitatea spitalicească a fost „campioană” la infecții nosocomiale (intraspitalicești) în 2016 – 216 cazuri raportate!

Articolul precedentÎN PUR STIL PSD: Obeliscul din Piața Unirii din Focșani nu e reabilitat nici acum, deși termenul de finalizare a lucrărilor expiră azi
Articolul următorUTIMA ORĂ DSP Vrancea face control la Secția TBC a Spitalului Focșani, în urma știrii publicate de Realitatea de Vrancea