Ionel Toma este un român care le-a făcut o mare surpriză locuitorilor din Oliveri, o comună din Provincia Messina, Sicilia. Ionel Toma susține că este din Vrancea și a plecat de 10 ani din România, în străinătate, în speranța unui trai mai bun. Cu perioade mai bune și mai puțin bune, Toma a muncit în Grecia și în Italia. ”Mă numesc Toma Ionel și sunt din judeţul Vrancea. Cum în România locurile de muncă sunt şi nu prea, am decis să plec afară să muncesc. Sunt plecat de 10 ani din ţară, dintre care 7 ani am stat în Grecia şi de 3 ani sunt aici, în Italia, mai precis în Sicilia”, se prezintă Ionel Toma.

Acum, el nu are, însă, un loc de muncă. Și, pentru că nu putea să stea degeaba, tânărul vrâncean a cerut permisiunea autorităților din Oliveri să reamenajeze parcul și locul de joacă din localitate. „Ion nu este din Oliveri. Locuieşte aici de puțin timp. Ca să fim sinceri, nici măcar nu este italia, el vine din România. Este unul dintre numeroşii cetăţeni primiţi cu dragoste în comunitatea noastră. (…) Ion nu are un loc de muncă deocamdată. El este șomer de ceva timp. Din fericire, spiritul civic nu are cetăţenie, ci sălăşluieşte în sufletul fiecăruia dintre noi. (…) Dacă în aceste zile veţi vedea un bărbat brunet printre tobogane şi copii, nu vă faceţi griji. Este unul dintre noi. Un prieten”, au scris reprezentanții Primăriei din Oliveri pe pagina de Facebook, impresionați de rezultatul muncii românului.

În consecință, pentru a-l ajuta să obțină mai ușor un loc de muncă (și nu numai), s-a propus, deja, acordarea cetățeniei italiene tânărului din Vrancea. ”Cineva a propus ca cetățenia să fie atribuită după o examinare care să măsoare cunoașterea istoriei, a instituțiilor și a limbii locului. Ca și cum un bun cetățean poate fi diferit prin cantitatea de cuvinte pe care le poate pronunța. Aștept o mutaţie genetică pentru a elimina din resursele noastre de prejudecăți, îi mulțumim prietenului nostru Ion pentru că a ales singura cale posibilă spre o integrare reală: respectul față de locuri și oameni”, au mai transmis oficialii localității italiene.

Articolul precedentBărbat rănit grav, după ce a fost prins sub un taf. Poliția a deschis dosar penal
Articolul următorAngajați DGASPC, cercetați pentru primire de foloase necuvenite. Ei ar fi cerut produse alimentare de la familiile supravegheate