Primarul celui mai sărac oraș din județul Vrancea, Valerică Chitic (PSD), care pregătise angajaților din Primăria Mărășești cadouri de Crăciun constând în șampanii de peste 300 de lei sticla, bomboane scumpe, whiskey și rom, a decis să retragă șampaniile de la achiziție, după ce presa centrală a semnalat „aroganța” din bani publici. Totuși, suma de peste 30 de mii de lei va fi cheltuită, șampania fiind înlocuită cu bomboane.

Mărășeștiul – oraș istoric – fantomă

Orașul Mărășești, odinioară o localitate puternic industrializată, este, de ani buni, o zonă declarată defavorizată, cu mai puțin de opt mii de locuitori, zero economie și mulți asistați social, practic, un oraș în faliment. Săptămâna trecută, la propunerea primarului, Consiliul Local Mărășești, care-i este favorabil – PSD având majoritate, a aprobat achiziția unui pachet special de cadouri de sărbători, în valoare de peste 30.000 de lei. Pe lista de cumpărături pentru ceea ce urmează a fi o petrecere rezervată strict angajaților erau trecute numai produse fine. Pachetul per angajat era compus din praline, drajeuri, bomboane Raffaello, bomboane cu lichior, salam de Sibiu, cafea Davidoff, cafea Jacobs, şampanie Veuve Clicquot (n.r. – 300 de lei sticla de 0,75 litri), şampanie Moet & Chandon Rose (220 de lei sticla), whiskey Jack Daniel’s, whiskey J&B şi rom Zacapa (n.r. – peste 200 de lei sticla de 0,75 litri). Edilul din Mărășești a mai precizat că și-a dat seama de greșeală doar când presa a dezvăluit ce conținea coșul de Crăciun pentru angajați.

Primarul condamnat la muncă în folosul comunității

În noiembrie 2019, primarul Valerică Chitic a fost condamnat definitiv la un an şi jumătate de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru infracţiunea de conflict de interese în formă continuată. Primarul din Mărăşeşti a fost trimis în judecată în iunie 2017, după ce Agenţia Naţională de Integritate a descoperit că, în calitate de primar al oraşului Mărăşeşti, a participat la luarea unor decizii cu privire la raporturile dintre Primăria oraşului Mărăşeşti şi firma sa, SC Valerio Prestal SRL Mărăşeşti, care a furnizat mâncare în secţiile de votare, la alegeri, serviciu pentru care a încasat aproximativ 22.000 de lei. Chitic este obligat să preSteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Mărăşeşti sau a Şcolii Generale Pufeşti, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Vrancea.

Articolul precedentVIDEO Lucrările de reabilitare a străzilor din Focșani le dărâmă casele focșănenilor
Articolul următorGospodăriile de pe trei străzi din Focșani rămân, luni, în Ajunul Crăciunului, fără gaze