În această perioadă, Agenția Națională de Administrare Fiscală are mai multe tipuri de controale în desfășurare. Un exemplu este Operațiunea ”Cronos”, derulată de mai mult timp de ANAF și ITM, pentru depistarea muncii nedeclarate sau la negru. O altă acțiune este cea de verificarea a cluburilor de noapte, pentru a analiza fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin utilizarea caselor de marcat electronice fiscale în cazurile în care există această obligație legală şi existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării. De asemenea, inspectorii ANAF controlează veniturile obținute din criptomonede și din comercializarea mașinilor. Influencerii, marii contribuabili, organizatorii de nunți și de alte petreceri private, magazinele online, agenții economici de pe litoral și din Delta Dunării se află, de ceva timp, în vizorul Fiscului.

Totodată, încă din luna iulie, ANAF desfășoară controale la persoanele fizice. “În luna august am descoperit diferențe între veniturile declarate și veniturile estimate de noi pentru care nu s-a plătit impozit de 18,9 milioane lei. Impozitele stabilite suplimentar au fost de 4,6 milioane lei.”, a spus președintele ANAF, Lucian Heiuș, într-o conferință de presă. Potrivit datelor oficiale, cele mai mari diferențe (în luna august) au fost următoarele:

• o persoană din Timiș – diferență de 4,5 milioane lei, impozitul stabilit a fost de 1 milion de lei

• o persoană din Vrancea – diferență de 3,3 milioane lei, impozit de 889.000 lei

• o persoană din Prahova – diferență de 2,7 milioane lei și impozitul stabilit a fost de 723.000 lei.

Articolul precedentCULISELE PUTERII | Miron Mitrea, despre CRIZA în energie: „În toată lumea se face economie. Este greșit ca statul să reglementeze tot”
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET