Deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, va da cu subsemnatul la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru că, în primăvara acestui an (2019) a luat niște bucăți de dale crăpate, din Piața Unirii din Focșani și le-a prezentat în conferință de presă, cerând Primăriei Focșani să explice de ce a au crescut prețurile la reparații și a scăzut calitatea materialelor folosite. Instituția i-a făcut plângere penală pentru furt.

”E un dosar penal deschis în urma unei plângeri făcută de Direcția de Dezvoltare, prin domnul director Dochioiu, un tânăr pensionar MAI, care a identificat în persoana mea un răufăcător și un individ care am distrus plăcile din Piața Unirii.

În 2011, Primăria Focșani a demarat un proiect pe fonduri europene în valoare de aproape 8 milioane de euro. O parte însemnată din acești bani, 750.000 euro, au fost folosiți pentru pavaj, pentru granitul din Piață pe care îl știm cu toții, acum fiind spart.

Proiectul a avut garanție un singur an. La un an de la terminarea lucrărilor, întârziat cu trei ani, din 2014-2015, anual, Primăria alocă bani pentru înlocuirea pavimentului. Dacă în 2014, primarul de atunci a alocat o sumă de 5.000 lei pentru 200 de plăci de înlocuit, asta însemnând 25 de lei pentru fiecare placă, adică 130 de lei/mp, în 2019, aceeași administrație PSD a orașului Focșani a alocat 75.000 lei pentru înlocuirea a 135 de plăci, adică 3.400 lei/mp de paviment din Piața Unirii. Dacă mergeți acum în Piață, după cheltuirea a aproximativ un milion de euro, vedeți dezastrul de acolo.

Eu personal mi-am permis, în primăvara acestui an, să merg în Piața Unirii și am observat că acele plăci ieftine, de proastă calitate, de 3 centimetri grosime, au fost înlocuite cu altele de numai 2 centimetri, și mai scumpe, dar și de proastă calitate. Atunci mi-am permis luxul de a mă adresa administrației locale, exemplificând cu pavimentul inițial și cu cel nou. Raportul este enorm. Am cerut devizul de lucrări, să ne explice Direcția de Dezvoltare de ce este nevoie de atâția bani, de ce costă atât de mult un metru pătrat de granit înlocuit în Piața Unirii”, a declarat parlamentarul Ion Ștefan.

Articolul precedentCutremur de 3,8, în Vrancea
Articolul următorForțele de intervenție au blocat o stradă din Focșani