Judecătorii mai multor instanțe din țară, inclusiv din Vrancea, și-au suspendat, astăzi, activitatea, în semn de protest față de intenția de abrogare a pensiilor magistraților. Și grefierii s-au declarat solidari cu judecătorii și au anunțat noi proteste. ”În virtutea dreptului constituțional la liberă exprimare și în urma deciziei luate de organele colegiale de conducere ale organizațiilor noastre sindicale și profesionale față de locul și rolul categoriei noastre profesionale în înfăptuirea actului de justiție, Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești şi al parchetelor de pe lângă acestea înțelege să declanșeze următoarele forme de protest:
– Suspendarea activității în intervalul orar 10:00-12:00, începând cu data de 22.01.2020 – personalul auxiliar de specialitate nu va efectua niciun fel de activități specifice funcției și nu va îndeplini niciun act de procedură.
– Începând cu data de 27.01.2020 va fi întreruptă activitatea în instanțe și parchete, la nivel național, pe o perioada ce va fi stabilită în cadrul adunărilor locale sindicale, ce vor avea loc joi, 23.01.2020.”, se menționează într-un comunicat semnat de mai multe sindicate ale grefierilor din țară, inclusiv de către Sindicatul ”Dreptatea” al grefierilor vrânceni.
Articolul precedentUSR Vrancea face scut în jurul lui Dan Nichita și acuză presa de „campanie de denigrare” împotriva acestuia
Articolul următorULTIMA ORĂ Focșănenii din Centru, Gară și Obor, abonați la ENET, rămân fără căldură lunea viitoare