USR Vrancea face scut în jurul vicepreședintelui Dan Nichita, acuzat, din interior, de traseism, și acuză presa care scrie despre scandalurile izbucnite în cadrul filialei, de „campanie de denigrare” împotriva acestuia. Redăm dreptul la replică trimis redacției, fără alte comentarii.

„Referitor la articolul „Dan Nichita, vicepreședintele USR Vrancea, în mijlocul unui nou scandal care zguduie filiala” (https://realitateadevrancea.net/dan-nichita-vicepresedintele-usr-vrancea-in-mijlocul-unui-nou-scandal-care-zguduie-filiala/?fbclid=IwAR3WhEHuko4ZFfHS7vXalOg6W1dSTI0328RVgzl9wfotFrQNonuU6TOwXoI) publicat în ediția online a „Realitatea de Vrancea” pe 20.01.2020, Biroul Județean al USR Vrancea vine cu următoarele precizări:

Dan Nichita a fost alături de USR Vrancea încă de înființare, din 2016, a ajutat filiala încă de la alegerile parlamentare și a constituit de-a lungul timpului un sprijin real pentru organizația noastră și un partener în mai multe proiecte comune.

A intrat în USR Vrancea pe data de 31 martie 2019, la mai bine de un an de la invitația oficială adresată conducerii de atunci a organizației. Toate datele privind istoricul politic personal au fost cunoscute și prezentate, atât la nivel local, cât și național. Activitatea sa civică, de esență democratică, împotriva PSD și în slujba statului de drept, într-un județ vitregit și în care obediența este comportamentul social obișnuit, a constituit de asemenea un atu indiscutabil în favoarea sa. Tocmai acestea au demonstrat garanția unui câștig cert pentru partid prin invitația de a se alătura organizației noastre.

Și în campania de la alegerile europarlamentare, și în cea de la alegerile prezidențiale, Dan Nichita a fost nu doar un sprijin important al echipei, ci și un vector de imagine al organizației pe plan local, dată fiind buna reputație de om de cultură și activist civic (este autorul blogului VranceaAltfel.ro, autor al mai multor cărți despre istoria locală și al mai multor proiecte civice).

De menționat că prezența sa în cadrul conducerii județene vine ca urmare a două scrutine interne care nu au fost supuse vreunei contestări.

Cât privește așa-zisele dezvăluiri despre prezența în cabinetul Grindeanu, facem precizarea că Dan Nichita a fost angajat în calitate de consilier personal la cabinetul demnitarului, domnul magistrat Florin Tacu, secretar de stat din cadrul Cancelariei Prim-ministrului, Guvernul Dacian Cioloș, începând cu data de 14 aprilie 2016. Nu era membru al vreunei formațiuni politice, el retrăgându-se din politică din toamna anului 2005. Acesta a fost eliberat din funcție în data de 30 aprilie 2017 de către noul premier, Sorin Grindeanu, cu această dată încetând și contractul de muncă a dlui Dan Nichita. Pentru o scurtă perioadă ce s-a suprapus practic cu organizarea alegerilor generale și formarea noului guvern, domnul Florin Tacu a îndeplinit și funcția de secretar general al Guvernului, păstrându-și echipa de consilieri cu care a lucrat.

Așadar, Dan Nichita nu a avut o funcție în cadrul guvernului, ci a fost consilier al unui demnitar, angajat pe cabinet, fără a avea o activitate politică în ultimii 14 ani.

Pe întreg parcursul colaborării civice de 3 ani cu Dan Nichita, anterioare aderării sale la partid, ne-a convins de buna sa credință și de calitățile sale morale și profesionale, precum și de faptul că a venit să ajute și nu să caute oportunități.

În consecință, Biroul Județean al USR Vrancea își exprimă în unanimitate solidaritatea cu vicepreședintele USR Vrancea și dezaprobă campania de denigrare ce-l are drept țintă.
Vă mulțumim și apreciem publicarea acestei poziții, ca replică la articolul menționat.

Echipa de comunicare a USR Vrancea

Articolul precedentPiața Unirii din Focșani, o vacă de muls bani publici, constant, la 9 ani de la reabilitarea cu fonduri europene
Articolul următorULTIMA ORĂ Magistrații și grefierii vrânceni protestează pentru a-și păstra pensiile speciale