Încă un dosar penal pentru un medic din Spitalul de Urgență Focșani, după ce un medic militar și fostul manager al unității sunt deja cercetați pentru zădărnicirea combaterii boilor. Este vorba despre un chirurg din Spitalul din Focșani, depistat pozitiv cu Covid19 încă din 23 martie,care a prezentat simptome specifice dar a continuat să opereze și să intre în contact cu colegii.

În temeiul art. 54 alin. 1 din Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020 din 16.03.2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani comunică următoarele:

La data de 28.04.2020 s-a înregistrat în cadrul acestei unităţi de parchet sub nr. 2104/P/2020 sesizarea formulată de către Instituţia Prefectului Vrancea împotriva unui medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 2 C.p., astfel cum a fost modificat prin OUG nr. 28 din 18.03.2020, constând în aceea că, respectivul medic, deşi a cunoscut încă din data de 23.03.2020 că a intrat în contact cu alte cadre medicale confirmate cu virusul COVID-19 şi a prezentat simptomatologie specifică acestui virus de la data  menţionată, a continuat să îşi desfăşoare activitatea specifică actului medical în cadrul Spitalului Judeţean Focşani, intrând în contact, cu bună ştiinţă, cu restul personalului medical şi cu pacienţii.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale, iar măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrâng prezumţia de nevinovăţie.

Prezentul comunicat de presă va fi transmis jurnaliştilor acreditaţi, Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, precum şi Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul PICCJ.

 

 

          PRIM-PROCUROR,

           DRÎMBĂ IONUȚ

Articolul precedentPrimarul Focșaniului a rămas fără permis de conducere. „SE MAI ÎNTÂMPLĂ”, spune Misăilă
Articolul următorKlaus Iohannis, prima conferință de presă de la începutul pandemiei de coronavirus. Anunț important pentru români