La mai bine de doi ani de la alegerile locale, ies la suprafață neînțelegerile din interiorul organizației PNL Panciu. Cu primar și 7 din totalul de 15 membri ai Consiliului Local Panciu, organizația locală a liberalilor nu se ”simte” deloc bine. Iată că, la ședința CL Panciu de marți, tensiunile interne și-au spus cuvântul în plen. Au fost prezenți 13 din cei 15 consilieri locali, dar proiectul de buget, propus de primarul PNL Nicolai Mărăscu, nu a obținut numărul necesar de voturi (adică 8). Proiectul de buget a fost votat doar de 7 consilieri, în timp ce 6 s-au abținut: 4 aleși PNL și 2 aleși PSD.

Cu o zi înainte, conducerea PNL Vrancea încercase să aplaneze conflictul intern și să detensioneze disputele din PNL Panciu. Cei doi subprefecți de Vrancea, membri importanți ai PNL Vrancea și apropiați ai președintelui filialei județene, Cătălin Toma, au ținut o ședință cu membrii și consilierii PNL Panciu. Ulterior, au transmis un mesaj optimist, mult prea optimist față de realitatea din organizația pănceană. ”Ieri, 30 ianuarie, a avut loc ședința ordinară a Biroului Politic Local al PNL Panciu. Alături de doamna subprefect al județului Vrancea, Claudia-Lavinia Serafimciuc, domnul prim vicepreședinte al PNL Vrancea, Gheorghiță Berbece, domnul primar al orașului Panciu, Neculai Mărăscu, și membrii Biroului Politic Local, am avut pe masa discuțiilor proiectul de buget al UAT Panciu, aferent anului în curs, problemele actuale ale comunității și viitoarele proiecte ce se vor desfășura sub egida Partidului National Liberal. Viața organizației PNL poate căpăta un rol determinant în adoptarea și implementarea unor proiecte ambițioase pentru viitorul orașului.”, scriau liberalii vrânceni pe pagina oficială de Facebook a filialei județene marți, 31 ianuarie, înainte de ședința CL Panciu în care s-a discutat și respins proiectul de buget local.

Structura politică a Consiliului Local Panciu, rezultată în urma alegerilor din septembrie 2020, este următoarea: 7 membri PNL, 4 membri PSD, 4 membri USR. Din cauză că nu s-a reușit a se constitui o majoritate politică, consilierii locali nu au votat, până acum, un viceprimar.

Articolul precedentBobby Păunescu: Este timpul ca politicienii să înțeleagă faptul că cetățeanul este cel mai important
Articolul următorCozmin Gușă și S.R. Stănescu, despre reînființarea Clubului Român de Presă: Era nevoie de o asemenea inițiativă, presa a fost slăbită de Statul Paralel