Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru că a făcut referire la etnia unor persoane  cu datorii la întreținere (n.red locuitorii blocului G2) cu două mii de lei. Primarul este obligat de CNCD să publice hotărârea pe site-ul Primăriei Focșani și i se recomandă să șteargă orice comentariu de natură rasistă de pe pagina de Facebook dar și să se abțină, pe viitor, la astfel de comentarii.

„Fapta primarului Municipiului Focşani de a emite un comunicat prin care a făcut trimiteri la apartenenţa etnică a unor persoane care au datorii la cheltuielile de întreţinere, constituie discriminare şi încalcă dreptul la demnitate potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Fapta se sancționează cu avertisment contravenţional.

Totodată, s-a constatat că menţinerea unor comentarii rasiste pe pagina sa de socializare reprezintă, în mod similar, discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate. Pentru această faptă reclamatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 2000 lei.

Colegiul director recomandă domnului primar să se abţină de la utilizarea unui limbaj neadecvat, de natură să genereze discriminare şi să şteargă de pe pagina sa de socializare mesajele cu caracter rasist. Prin hotărâre, reclamatul este obligat să publice pe pagina de internet a primăriei o copie a hotărârii C.N.C.D., respectând datele cu caracter personal ale părţilor”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Articolul precedentVIDEO Primarul Focșaniului, Misăilă (PSD), spune că nu avem miniștri pentru că „Iohannis nu este ortodox”
Articolul următorCrescător de porci sancționat pentru deținere și transport de animale fără documente legale