În multe localități dominate de PSD până acum, potrivit numărătorii paralele, câștigătorul alegerilor europarlamentare a fost, pe 26 mai, PNL. Sunt atât orașe cât și comune, conduse autoritar de PSD, de mulți ani, unde PNL s-a clasat pe primul loc. PNL a obținut cele mai multe voturi în municipiul Focșani, aproape 11.000, adică un procent de 28,55 %. Urmează PSD și USR-PLUS, cu un număr aproape egal de voturi: PSD – 8.290 voturi (21,82 %), USR-PLUS 8.092 voturi (21,30 %).

Rezultate pozitive pentru PNL s-au înregistrat în municipiul Adjud și în orașul Odobești. De asemenea, PNL a fost primul în opțiunile de vot și în comunele Câmpineanca, Fitionești, Garoafa, Golești, Dumbrăveni, Milcovul, Nănești, Popești, Ruginești, Sihlea, Suraia, Tănăsoaia, Vânători, Vidra și Vulturu. ”Noi am câștigat la diferență mare în toate cele 3 secții de votare din comuna Milcovul. Per total, am luat 45,96%, față de PSD, care a luat 27,93%. Vreau să le mulțumesc membrilor și simpatizanților PNL pentru efortul depus, precum și tuturor locuitorilor comunei Milcovul pentru votul acordat duminică. Acest vot ne bucură și ne obligă, deopotrivă”, ne-a declarat președintele organizației PNL Milcovul, Maricel Lazăr. În comunele cu primari liberali a câștigat PNL, cu excepția comunei Bălești. În plus, PNL a câștigat alegerile europarlamentare și la Bordești, comună fără primar, dar cu viceprimar PNL. Potrivit numărătorii paralele a PNL, liberalii au obținut, în Vrancea, cel mai bun scor din istoria post-decembristă: 37,5 %. Urmează PSD, cu 30 %, și USR-PLUS, cu 12 %.

Articolul precedentPNL câștigă alegerile europarlamentare și în Vrancea și la nivel național
Articolul următorSindicatul Penitenciarelor, mesaj către Dragnea: bine ai venit acasă, Liviu! Câteva sfaturi pentru șederea în pușcărie