Autoritățile locale au anunțat introducerea sistemului modern de plată la parcările cu plată din municipiul Focșani. Practic, de azi înainte, prin sistemul TPark, orice persoană care folosește cele aproximativ 800 de locuri de parcare publice din municipiu poate plăti cu ajutorul telefonului mobil pentru perioada de staționare a autoturismului. “Este o formulă modernă, pe care ne-am dorit-o de foarte multă vreme să o implementăm și iată că a ajuns și vremea să o inaugurăm”, a declarat primarul Cristi Misăilă, în cadrul unei conferințe de presă. La rândul său, directorul SC Parking SA Focșani a spus că aplicația vine în ajutorul șoferilor, fiind un sistem simplu și eficient. “Plata poate fi făcută prin sms, trimițând un mesaj la 7420, însoțit de mesajul 141 și numărul de înmatriculare al mașinii, pentru o parcare de o oră, sau 140 și numărul de înmatriculare al mașinii, pentru o parcare de o zi. Cei care folosesc telefoane Smart vor putea instala aplicația. Plata poate fi făcută și prin intermediul cardului bancar. Este simplu, eficient, modern”, a argumentat Nicu Statache, directorul SC Parking.                    Investiția a fost realizată în colaborare cu o firmă de profil, care a introdus acest sistem în 35 de orașe din țară și care va primi un comision din plata făcută prin sms. La plata prin sms, o oră de parcare costă 0,35 euro +TVA, iar pentru o zi de parcare 3 euro plus TVA. Dacă plata se face prin intermediul cardului bancar, tariful pentru o oră este de 1,5 lei, cu TVA inclus, iar pentru o zi este de 12 lei, cu tot cu TVA. În cazul în care șoferii își lasă mașinile în parcări publice, fără să plătească, aceștia se pot aștepta la amenzi usturătoare, care sunt de la 200 de lei la 400 de lei, dar și la ridicarea mașinii, precum și la blocarea roții autoturismului. Deblocarea roții va mai scoate din buzunarele șoferilor încă 50 de lei. Oamenii de la SC Parking vor monta panouri de informare în parcările cu plată până la sfârșitul acestei săptămâni. În plus, va fi o perioadă de circa două săptămâni pentru acomodarea cu acest nou sistem de plată.

SC Parking a achiziționat, deocamdată, un telefon mobil performant, pe care s-a instalat aplicația de control pentru verificarea efectuării plății locurilor de parcare. În timp, odată cu implementarea sistemului modern de plată în tot orașul, societatea administrației locale va renunța la serviciile angajaților care se ocupă de achitarea locurilor de parcare. Aceștia sunt, acum, în număr de 12: 10 încasatori și 2 controlori. Angajații nu vor fi concediați, ci vor fi relocați și vor primi alte atribuții. De exemplu, se va sistematiza parcarea din zona Electrica, de pe Bld. Independenței, unde se va monta o barieră și la care vor lucra doi operatori.

Articolul precedentJENANT: Primarul comunei Tănăsoaia, Romeo Vulpe, obligat la muncă în folosul comunității într-un dosar penal
Articolul următorPeste 21.000 de cereri de înscrieri în Partidul Realitatea. Vă mulțumim!