Nevoile de finanțare ale unității spitalicești pe care autoritățile vor să o construiascăîn județul Vrancea pot fi acoperite din mai multe surse bugetare, a transmis Ministerul Sănătății, după anunțul privind neincluderea spitalelor din Focșani, Sibiu și Brașov pe lista obiectivelor medicale finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Oficialii Ministerului Sănătății au prezentat obiectivele eligibile, precizându-se că prin PNRR pot fi finanțate investiții de maximum 200 milioane de euro. Spitalul Județean de la Focșani are o valoare de peste 500 milioane de euro, din care 300 de milioane de euro (60%) erau solicitați prin PNRR. În aceeași situație cu Vrancea se află și proiectele spitalelor din Sibiu și Brașov.
Obiectivele de investiţii care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute în cadrul Etapei I prevăzută în cadrul H.G. 1237/2022 (…) vor putea fi finanţate din alte surse bugetare, se arată în finalul documentului făcut public astăzi de către Ministerul Sănătății.
Recent, Comisia Europeană a aprobat un Program de Sănătate (PS 2021 – 2027) în valoare de 5,88 miliarde de euro, prin care va putea fi finanțată construirea a 7 spitale fără limită de valoare.
„Concluzionând, Consiliul Județean Vrancea va continua proiectul noului spital prin accesarea unor alte surse de finanțare care să facă posibilă construirea unui spital de care au nevoie nu doar vrâncenii, dar și românii din zona de sud-est a țării”, spune Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.