Medicii Spitalului Municipal Adjud, managerul spitalului și viceprimarul municipiului, Claudiu Cristea, au participat luni la o întâlnire cu un medic care lucrează la această unitate spitalicească, dar și la Spitalul Militar din Focșani. Ulterior, medicul laborant a fost confirmat cu Coronavirus, fiind unul dintre cei 22 de angajați confirmați cu Covid, de la Spitalul Militar Focșani. Neștiind luni despre această situație, medicii au mers în continuare la serviciu și înapoi acasă, la familie ori consultând pacienți, existând așadar posibilitatea transmiterii mai departe a virusului.

„Atât medicii cât și eu am cerut Direcției de Sănătate Publică Vrancea să fie testați, dar ni s-a refuzat testarea. Medicii amenință cu demisia în bloc, dar și eu, în semn de solidaritate”, a declarat viceprimarul din Adjud, Claudiu Cristea .

Acuzații de mușamalizare la Spitalul Din Focșani

Într-o scrisoare triisă pe adresa redacției Realitatea de Vrancea, un cadru medical acuză conducerea Spitalului Județean Sfântul Pantelimon Focșani de mușamalizare a faptului că mai multe cadre medicale sunt suspecte de infectare cu Coronavirus, după ce ar fi intrat în contact cu pacienți depistați pozitiv.

„Bună ziua, domnule Oancea, sunt un cadru medical din Spital care dorește să vă aducă la cunoștință următoarele:

Militarul vrâncean depistat pozitiv, pe data de 16 martie a venit la Spitalul Județean Focșani, unde a fost internat cu foaie de zi la boli infecțioase și adus apoi la Radiologie unde s-a facut radiografie si a fost trimis acasa cu diagnostic viroza pulmonara. Pe 20 martie a fost la Spitalul Militar Focșani, de acolo trimis la boli infectioase la județean si internat.
Pe 21 martie, la 8 35, a fost adus in sectia de radiologie unde i s-a facut radiografie, deci, timp de cateva zile, a fost plimbat peste tot.
Asistentii au cerut directorului Mândrilă echipamente de protective, Radiologia fiind o secție foarte expusa si el le-a raspuns ca nu are, si sa ceara medicului sef de sectie. Au un singur echipament, dar le-a spus sa nu fie folosit.
Este de fapt un echipament care se foloseste pentru vizitatori…pelerina, cufie, totosei..
Infirmiera pozitivă cu Covid19, de la Spitalul Militar Focșani, umbla prin toate sectiile spitalelor si ale altor institutii ( ITM, Directia Muncii etc) unde comercializa diverse produse, plus că medicii de la Militar fac garzi in Spitalul Județean sunt potential pericol, plus soții de pompieri si politisti care sunt asistente la spitalul Militar”, se arată în scrisoare (vezi foto).

Articolul precedentEmisiunea „Legile puterii” revine la Realitatea PLUS. Mădălina Dobrovolschi, față în față cu cei mai puternici oameni în stat
Articolul următorULTIMA ORĂ Alte 19 cadre medicale confirmate cu Covid19 la Spitalul Militar Focșani