Situaţia şcolilor fără autorizaţie sanitară de funcţionare este destul de gravă, în Vrancea. La acest moment sunt doar 220 unităţi şcolare cu autorizaţie sanitară, din totalul de 522, marea lor majoritate în mediul rural. Toate liceele, în număr de 21, au această autorizaţie de funcţionare, însă lucrurile sunt mai grave la şcolile gimnaziale, primare, grădiniţe. Din 114 şcoli gimnaziale, doar 13 sunt autorizate sanitar, ceea ce înseamnă doar 11,4%. Situaţia este mai gravă la învăţământul primar, unde din 87 de unităţi doar 15 au autorizaţie, ceea ce înseamnă că 82,7% din şcoli sunt varză la acest capitol. Aceleaşi procente mici se regăsesc şi la grădiniţe.

De asemenea, doar 110 unităţi de învăţământ din Vrancea, dintr-un total de 522, deţin autorizaţie de securitate la incendiu. Practic, sunt 115 şcoli care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, în condiţiile în care diferenţa, de 327, nu reprezintă obiectul acestei autorizări.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vrancea spun că s-a făcut igienizare peste tot, marea majoritate a unităţilor de învăţământ primind materiale sau bani pentru procurarea materialelor de curăţenie.

Articolul precedentUn tânăr de origine turcă, prins băut la volan
Articolul următorUnde sunt creșele promise în campania electorală, domnule primar Misăilă?