Polițiștii din Vrancea au descins, marți dimineață, la membrii unei grupări care a reușit să fure zeci de utilaje agricole din Italia, Marea Britanie, Belgia sau Austria, în 2019, și pe care le-au vândut în Romania sub prețul pieței.

Membrii grupării sunt cercetati pentru furt calificat și fals material în inscrisuri oficiale.

„În această dimineață, polițiștii din Vrancea desfășoară o acțiune de amploare într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigații Criminale Vrancea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea. În cadrul acțiunii, vor fi efectuate 119 percheziții domiciliare, in județul Vrancea și în alte 18 județe din țară”, se arată în comunicatul polițiștilor.

Acuzatiile in acest cazuri sunt: savarsirea infractiunilor de furt calificat, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integritatii datelor informatice, luare de mita, dare de mita si punere in circulație sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

Utilajele erau transportate in Romania pe platforme rutiere, iar pentru a masca aceasta situatie ilegala, ele erau depozitate in spatii detinute legal de firme, spun procurii DIICOT. Utilajele erau trecute printr-un adevarat proces de ascundere a provenientei si erau distruse dispozitivele GPS de localizare a utilajelor. Multe dintre utilaje erau vandute online, dar si direct.

S-a rețoinut că, cursul anului 2019, pe raza comunelor Suraia, Golesti si Nanesti, din judetul Vrancea, s-au constituit mai multe grupari infractionale ce aveau ca obiect procurarea in mod fraudulos (prin furt) de utilaje agricole sau de constructii din Italia, Marea Britanie, Belgia sau Austria, pe care le transportau in tara cu ajutorul unor platforme rutiere.

Unul dintre suspecți a fost deja reținut, este vorba despre Vili Stan, un obișnuit al dosarelor penale și chiar a condamnărilor. În 2016, Şapte reprezentanţi ai unei secţii de votare din comuna Suraia, complici la fraudă la Referendumul din anul 2012, au fost condamnaţi pentru falsificarea a 245 de voturi. Unul dintre ei – Vili Stan – a fost condamnat la închisoare cu executare. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au respins apelul la sentinţa de fond, unde acesta a fost condamnat la o pedeapsă de un an şi zece luni de închisoare, asta pentru că deja avea o condamnare cu suspendare mai veche.

Sursa foto – Ziarul de Vrancea

Articolul precedentFlorin Cîțu a anunțat că Guvernul dă în continuare bani pentru medicii de familie care vaccinează anti-COVID
Articolul următorEXCLUSIV LEGILE PUTERII Dan Puric, despre generația de mâine: Am întâlnit tineri de o forță incredibilă