Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, stă singur în celulă, pentru că este considerat deținut vulnerabil, spun sindicaliștii din penitenciare. Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a declarat, în exclusivitate pentru Realitatea de Vrancea, că Dragnea nu beneficiază de tratament preferențial, mănâncă ceea ce mănâncă și ceilalți deținuți, în ciuda opiniei potrivit căreia fostul șef al Camerei Deputaților ar avea parte de un tratament special la Rahova.

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

Meniul deținutului Liviu Dragnea nu este diferit de cel al celorlalți deținuți. Administrația penitenciarului oferă aceleași tipuri de meniuri pentru diversele categorii de deținuți, acestea fiind diferențiate pe criterii ce țin de eventuale afecțiuni medicale și de opțiuni religioase. În plus, toți deținuții pot primi pachete cu alimente de la familie și pot efectua cumpărături (alimente, fructe, legume, băuturi răcoritoare și țigări) de la magazinul penitenciarului, în limita a 3/4 din salariul minim brut pe economie. Avem informații că deținutul Liviu Dragnea ar fi cazat singur în cameră, deși practica în ceea ce-i privește pe ceilalți deținuți aflați în carantină este aceea că aceștia sunt cazați la comun cu alți deținuți, respectându-se criteriile de separațiune. Liviu Dragnea este însă unul dintre deținuții considerați a fi vulnerabili (art. 34 alin. 1, lit. h din HG 157/2016), pentru aceste motive fiind posibilă, legal, cazarea separată a acestuia. În ceea ce privește drepturile și obligațiile, însă, deținutului Liviu Dragnea i se aplică aceleași reguli ca și celorlalți deținuți, beneficiază de aceleași dotări în camera de deținere pe care le pot avea alți deținuți și are acces la aceleași tipuri de activități în penitenciar. Este adevărat însă că, în istoria recentă, unii deținuți din aceasta categorie au beneficiat de drepturi suplimentare, si sunt rapoarte ale Ministerului Justiției care constată aceste situații, însă, în ceea ce-l privește pe deținutul Liviu Dragnea nu avem informații că ar beneficia de tratament special”, a declarat Sorin Dumitrașcu, într-un răspuns oficial la o solicitare a Realitatea de Vrancea.

Articolul precedentParchetul Focșani va avea, de la mijlocul verii, un șef nou
Articolul următorULTIMA ORĂ Consilierul PSD Adrian Atarcicov este noul director al Casei Corpului Didactic