Consilierii locali PNL Focșani au depus un proiect de hotărâre care îi vizează pe producătorii agricoli și comercianții care au spații închiriate de la Administrația Piețelor. Este vorba de suspendarea achitării contravalorii chiriei pe spațiile utilizate și, totodată, prelungirea de drept a contractelor de închiriere pe durata stării de urgență. Agenții economici și producătorii agricoli care plătesc chirii la Administrația Piețelor și-au redus drastic activitatea, din cauza scăderii vânzărilor, iar unii au pus, practic, lacăt pe ușă/ tonetă/ tarabă. Prin urmare, consilierii PNL Focșani și Costel Bîrsan au depus un proiect de hotărâre în acest sens:

”Art 1. Scutirea de la plata chiriei începând cu data de 17.03.2020, pe toată perioada instituirii stării de urgență a persoanelor fizice/juridice care dețin contracte de închiriere pentru teren/ spațiu comercial în piețele agroalimentare de pe raza Municipiului Focșani.

Art.2. Prelungirea de drept a tuturor contractelor de închiriere teren și/sau spațiile comerciale  care expiră pe durata instituirii stării de urgență.

Art.2.Măsurile prevăzute la art.1 și art.2 vor fi  puse în aplicare de Administrația Piețelor SA Focșani în toate piețele de pe raza Municipiului Focșani, care va emite notificări în acest sens tuturor comercianților persoane fizice sau juridice, ce dețin cu chirie teren și/sau spațiu commercial (tonetă, modul, etc)”, se menționează în proiect. Liberalii îi cer primarului Cristi Misăilă să convoace o ședință de îndată a Consiliului Local Focșani.

De exemplu, pentru o tarabă în Piața Moldovei se plătește o taxă lunară de rezervare de 56 de lei și se achită o taxă de utilizare a tarabei de 13 lei/zi. Pentru spațiile unde se comercializează alte produse decât legume și zarzavaturi, chiria pe un metru pătrat ajunge la circa 75 de lei pe lună. Oamenii care desfășoară activități comerciale în piețele din Focșani spun că ar fi o gură de oxigen suspendarea plății chiriei pe spațiile respective, mai ales că vânzările au scăzut drastic din cauza restricțiilor impuse prin ordonanțele militare. De altfel, ei susțin că vânzările au înregistrat o scădere apreciabilă în ultimii ani, dar Administrația Piețelor a majorat constant tarifele.

sursa foto – invracea.ro
Articolul precedentPrimăria comunei Slobozia Bradului – amendată de Garda de Mediu pentru gunoaie
Articolul următorLiberalii vor suspendarea chiriei la blocurile ANL, pentru perioada stării de urgență