Un alt proiect de hotărâre depus de cei 9 consilieri ai opoziției din CL Focșani pentru o ședință de îndată vizează chiriașii locuințelor din fondul locativ de stat: sociale, de serviciu, pentru tineri (ANL). Consilierii liberali susțin că ar trebui ca acești chiriași să fie scutiți la plata chiriei pe durata stării de urgență. În același timp, contractele de închiriere a locuințelor și de furnizare a energiei electrice să fie prelungite de drept.

”Art 1. Scutirea de la plata chiriei începând cu data de 17.03.2020, pe toată perioada instituirii stării de urgență a chiriașilor ce dețin cu chirie locuințe sociale, din fondul locativ de stat, locuințe ANL sau locuințe de serviciu pe raza Municipiului Focșani.

Art.2. Prelungirea de drept pe toată perioada instituirii stării de urgență a duratei contractelor de închiriere care expiră în această perioadă.

Art. 3. Prelungirea de drept a contractelor de furnizare energie electrică pentru deținătorii contractelor de închiriere pe toată perioada instituirii stării de urgență.

Art.4.Pentru aplicarea măsurilor prevăzute la art.3 Serviciul administrarea domeniul public și privat, publicitate va dispune comunicarea către S.C. ELECTRICA S.A precum și altor furnizori de energie electrică a listei chiriașilor care beneficiază de prelungirea de drept a contractelor ca efect al stării de urgență, pentru a evita deconectarea locuințelor de la energie electrică.”, se menționează în proiectul de hotărâre semnat de consilierii locali PNL, alături de Costel Bîrsan.

Articolul precedentConsilierii PNL vor suspendarea plății chiriei în piețe și oboare pe timpul stării de urgență
Articolul următorTrustul media Realitatea luptă pentru România