Un avocat celebru din București se ocupă de cazul băiețelului de 4 ani, din Gura Caliței, decedat pe masa de operație la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, la începutul lunii mai. Băiețelul a fost operat de hernie ombilicală și trimis a doua zi dimineață acasă, fără să prezinte probleme deosebite. Seara a fost adus de urgență la spital, pentru că se simțea foarte rău. În următoarea zi a fost suspus unei noi intervenții chirurgicale, însă, spre finalul intervenției, a intrat în stop cardio-respirator.
Avocatul Adrian Cuculis din București a preluat acest caz și a făcut câteva relatări uimitoare după primele investigații. ”Am participat la o declarație șocantă în cazul băiatului de 4 ani mort în spitalul din Focșani, asta după ce medicii se pare că au săvârșit acte de malpraxis în cascadă. Tatăl povestește că și-a auzit fiul strigând de pe masa de operație în timp ce se presupune că era “sedat”. Mai mult, după ce s-a auzit îngrozitorul strigăt, un medic a ieșit agitat din sala de operație și a întrebat “dacă i s-a făcut anestezie”? Șocant este că medicii chemați să verifice o operație de hernie au despicat trupul băiatului deși NU exista un asemenea acord dat pentru intervenția chirurgicală. Informațiile pe care vi le dau sunt horror de-a dreptul și fac parte din probatoriul / declarația dată de către tatăl băiatului de 4 ani și sunt susținute și de către raportul de necropsie. Dacă cele declarate se vor verifica, asistăm la un caz de operație pe VIU a unui copil de 4 ani. Dosarul l-am preluat încă de la început și am fost prezenți la toate audierile și actele de urmărire penală și fiecare zi trecută peste el fără ca în spital să se facă o investigație rapidă este un pericol pentru toți cei care ar putea să fie operați în acel spital.”, a scris avocatul Cuculis pe Facebook.
La câteva zile de la producerea tragediei, cadrele medicale care au participat la intervențiile chirurgicale respective și-au prezentat punctul de vedere în fața presei. Medicii au explicat ce au făcut și cum au decurs procedurile. ”Starea lui generală nu era bună. Am hotărât să îl deschidem să vedem şi cavitatea intra-peritoneală, dacă există o altă cauză a durerilor abdominale şi a stării lui generale, de acum modificate. Nu am găsit absolut nimic, decât un lichid peritoneal mai tulbure, din care s-au recoltat probe, evident. Am început procedura de închidere a peretelui abdominal şi în acel moment a făcut stop cardio-respirator.”, a povestit medicul chirurg Ludmila Munteanu. Potrivit medicilor, s-au efectuat manevre de resuscitare timp de mai bine de două ore, însă fără rezultat.
„Totul s-a făcut conform protocoalelor. Copilul era în anestezie generală, stabil, totul era în parametri normali. Aproape se termina operaţia chirurgicală, iar noi ne pregăteam de închis intervenţia. Nu ştim exact de ce, asta va stabili ancheta medico-legală, copilul a făcut stop cardiac intra-operator şi intra-anestezic. Manevrele de resuscitare au durat două ore şi jumătate, aproape trei ore. S-a făcut absolut tot ce a trebuit ca să răspundă la resuscitare, cu ajutorul tuturor colegilor şi a întreg blocului operator.”, a explicat medicul anestezist Daniela Ciobanu. Cu această ocazie s-a anunțat faptul că la nivelul Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” s-a constituit o comisie care va ancheta cazul.
Articolul precedentVremea extremelor: După furtuni vine CANICULA! Director ANM: Urmează temperaturi severe, mai mari de 35 grade
Articolul următorCine a inventat și coordonat schema de extorcare de bani a oamenilor de afaceri în numele lui Rizea?