„Poate ca el este #ARTHUR!
Acest urs a fost filmat de camerele ACDB de monitorizare a faunei sălbatice la o mică distanță de fondul de vânătoare Ojdula, locul în care ursul Arthur a fost împușcat! Studiile noastre făcute în cadrul proiectelor de conservare a carnivorelor mari arătă ca teritoriile folosite de urși sunt mult mai mari (peste 100 000 ha) ceea ce înseamnă că acel exemplar acoperea ușor întregul areal al Munților Vrancei!
Acum nu ne rămâne decât să sperăm că acest urs filmat de noi nu este Arthur și că îl vom regăsi pe una din camerele noastre de monitorizare a faunei sălbatice din Munții Vrancei!
Până atunci însă cerem Ministerul Mediului să se aplece cu profesionalism asupra sistemului actual de acordare a derogărilor, să modifice și să schimbe legislația neclară care permite astfel de situații și mult mai vehement cerem transparențizarea sistemului de management a carnivorelor mari și aplicarea fără întârziere a celor două Planuri Naționale de Acțiune pentru urs și lup, care până în prezent au zăcut uitate și nefolositoare între paginile Monitorului Oficial al României!„, au scris specialiștii de la ACDB (Asociația de Conservare a Biodiversității Biologice).
sursa foto/video ACDB
Articolul precedentPrimarul comunei vrâncene Soveja, amenințat de un colonel STS
Articolul următorULTIMA ORĂ Accident cu trei autoturisme, o persoană a murit