„După ce a obținut un teren pentru construcția unui imobil de 9 etaje în apropierea Stadionului Tineretului, moștenitorul șefiei Ocolului Silvic Focșani și dezvoltator imobiliar, fiul lui Gică Duță, fost subsecretar de stat PSD, apropiat al lui Marian Oprișan și cuscrul președintelui ALDE Vrancea, Ionel Cel-Mare, vrea să planteze în continuare clădiri în Focșani, nu arbori.

S.C. DCI COFROM INTERNATIONAL S.R.L., reprezentată de Duță Cristian Ionuț, cu sprijinul Primăriei Focșani, condusă de Cristi Valentin Misăilă, vrea să distrugă încă un spațiu verde. De data aceasta, spațiul verde de pe Strada Cuza Vodă nr. 10, lângă fostul Tribunal.

Ajuns deja pe mâna acestor șmecheri, spațiul verde va fi transformat într-un morman de beton și sticlă, sufocând focșănenii care, și așa, sunt privați de parcuri, de grădini și alte zone verzi așa cum prevăd normele europene.

Fără prea mult afișaj și fără prea multă dezbatere, fără aviz de la Ministerul Culturii, dar sub pretextul proprietății private, însă cu avize doar de la Primăria Focșani, proiectul va fi supus aprobării în viitoarea ședință de Consiliu Local.

Clădirea pentru spații comerciale, birouri și locuințe cu regim de înălțime S+P+4+5R, incompatibilă cu caracterul zonei, ar putea răsări foarte aproape de două monumente istorice de valoare națională, Palatul de Justiție și Monumentul Independenței.

Acești oameni, care se doresc protectorii pădurilor, se străduiesc să sufoce focșănenii cu orice preț. Ne demonstrează, încă o dată, dacă nu eram lămuriți suficient, cum respectă ei comunitatea.

Prin apărarea propriului interes și o dorință de înavuțire lipsită de scrupule. Acestea le sunt prioritățile. Să atace sănătatea populației privând-o de aer curat, de verde, de lumină și spațiu, să sufoce și mai mult traficul și să afecteze buna funcționare a orașului.

Dragi focșăneni, aceasta este camarila PSD pe care aveți ocazia să nu o mai încurajați, doar prin vot se va curăța orașul de mizerie.

Vă îndemnăm să luptați pentru oraș prin toate mjloacele cetățenești. Vă asigurăm că nu sunteți singuri în această luptă pentru a vă lua orașul înapoi din mâinile celor care cred că pot dispune de el după bunul plac. Acest comportament feudal nu mai poate fi tolerat.

Fără hoție ajungem departe!”, se arată într-un comunicat al USR Vrancea.

sursa foto: USR Vrancea

Articolul precedentA ucis în bătaie o fată de 18 ani, dar judecătorii i-au redus pedeapsa la 7 ani
Articolul următorULTIMA ORĂ Declarat incompatibil de instanță, fostul primar din Gura Caliței a fost exclus din Consiliul Local