Bărbatul din Vidra care a ucis în bătaie o tânără de 18 ani, din localitate, în urmă cu un an, a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare, după ce, pe fond, judecătorii de la Tribunalul Vrancea l-au condamnat la 13 ani de închisoare.

La Curtea de Apel Galați, magistrații au schimbat încadrarea juridică din omor în infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, reducându-i astfel substanțial pedeapsa, din care a executat deja un an.

„Admite apelul declarat de inculpatul Arghişan Ionuţ. Desfiinţează în parte sentinţa penală 168 din 19.12.2018 pronunţată de Tribunalul Vrancea şi în rejudecare. Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţiile prin care: – s-a respins cererea formulată de inculpat de schimbare a încadrări juridice a faptei – a fost condamnat inculpatul la o pedeapsă principală de 13 ani închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. În baza art. 386 Cod procedură penală dispune schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului Arghişan Ionuţ din infracţiunea de omor în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prev. de art. 195 Cod penal. Condamnă pe inculpatul Arghişan Ionuţ la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prev. de art. 195 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. Menţine dispoziţiile referitoare la aplicarea faţă de inculpat a pedepsei complementare pe o durată de 5 ani şi a pedepsei accesorii, se arată în decizia judecătorilor”, se arată în decizia magistraților gălățeni.

Instanța a mai dispus că individul trebuie să plătească daune morale de 20.000 de euro familiei tinerei ucise în bătaie, dar a fost pus și la plata cheltuielilor de spitalizare a victimei sale, care se ridică la aproximativ 50.000 de lei.

Anul trecut, pe 2 aprilie, Ionuț Arghișan a bătut-o cu bestialitate pe Monica Vidreanu, o tânără în vârstă de 18 ani. Fata a murit la Spitalul de Neurochirurgie din Galaţi, după o lună în care s-a aflat în comă. Ulterior, bărbatul a fost arestat  pentru tentativă de omor.

Anul trecut, în timp ce Monica se zbătea între viață și moarte la spital, tineri din Vidra au organizat ”Marșul tăcut împotriva violenței”. Participanții, în majoritate elevi de la Liceul ”Simion Mehedinți”, au vrut să tragă un semnal de alarmă față de creșterea numărului de acte de violență săvârșite asupra copiilor și asupra femeilor, în primul rând. Ei au purtat îmbrăcăminte de culoare albă și au ținut în mâini, pe tot parcursul marșului, un cordon alb.

Articolul precedentProcurorul Cristi Mărgel rămâne șef la DIICOT Vrancea
Articolul următorUSR Vrancea: Clanul Duță pune stăpânire și pe oraș, nu doar pe păduri