Mandatele tuturor directorilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate au încetat ca urmare a modificărilor legislative făcute de Guvern în ultimele două săptămâni.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat o nouă metodologie privind organizarea concursului pentru postul de director general al instituției și și a posturilor de directori generali ai caselor de asigurări de sănătate. Noua metodologie a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare astăzi.

Potrivit ordinului semnat de președintele CNAS, Adela Cojan, ocuparea funcțiilor de director general al CNAS, precum și directori generali ai caselor de asigurări de sănătate județene, a municipiului București și Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești se face prin ”concurs pentru un mandat de 4 ani sau prin delegare pe o perioadă determinate”.

Concursul constă într-o probă scrisă și un interviu.

Nu pot ocupa postul de director general al CNAS și de director general al caselor de asigurări județene persoanele care sunt asociate/acționari ai furnizorilor de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, precum și titulari ai contractelor de furnizare de astfel de servicii cu casele de asigurări.

Noua metodologie a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare marți, 19 mai.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentHaos total la DSP Vrancea. Nimeni nu știe cine conduce instituția
Articolul următorCine sunt protejații greilor din Servicii. Probleme pentru afaceristul „Licitație la minut”