Haos total la DSP Vrancea. Conform procedurilor, doctorul Graur și-a preluat postul de director executiv al Direcției de Sănătate Publică Vrancea, după expirarea perioadei de suspendare (Cătălin Graur fusese înlocuit, pe 13 aprilie, cu Cătălin Bunghez, prin ordin al ministrului Sănătății). Apoi, a aflat că instanța i-a respins solicitarea de suspendare a ordinelor ministrului Sănătății de schimbare a sa din funcția de director executiv al DSP Vrancea și, respectiv de numire a doi directori noi: unul executiv și unul adjunct. Însă, mai târziu, Cătălin Graur s-a trezit cu o nouă decizie din partea Ministerului Sănătății: detașarea temporară la conducerea DSP Suceava. Însă, doctorul Graur a intrat, între timp, în concediu medical. Marți după-amiază, la conducerea DSP Vrancea rămăsese dr. Dragoș Cozma, numit director adjunct de ministrul Sănătății, pe data de 13 aprilie.

Cătălin Graur ar trebui să o înlocuiască la conducerea DSP Suceava pe Manuela Trifan, care a primit, la rândul ei, decizia de încetare a mandatului de director executiv interimar pe care îl avea la DSP Suceava. Manuela Trifan se întoarce la postul deținut anterior la DSP Iași. De menționat că la Suceava este o situație tensionată și confuză din cauza întocmirii rapoartelor privind îmbolnăvirile de COVID-19. Se vorbește despre o diferență de câteva sute de cazuri între cifrele înscrise în rapoarte și datele reale ale pacienților cu noul coronavirus. Există suspiciuni că în rapoarte s-ar fi trecut mai multe persoane cu noul coronavirus, corespunzătoare numărului de teste, chiar dacă pentru o singură persoană s-au efectuat mai multe teste (adică s-ar fi raportat numărul de teste pozitive ca număr de persoane depistate cu coronavirus). Pe de altă parte, oficiali din sectorul sănătății susțin, însă, că nu s-au făcut înscrieri în plus sau greșite, iar datele din raportări sunt cele corecte.

Articolul precedentVIDEO: Noi măsuri de la Cotroceni. Klaus Iohannis: ”VIRUSUL este, încă, printre noi! Să nu irosim ce am câștigat cu mari sacrificii”
Articolul următorULTIMA ORĂ Toți cei 42 de șefi de CAS din România și-au pierdut mandatele