Ministrul Educației este de părere că numărul elevilor care au rămas în urmă cu învățatul în perioada școlii online este semnificativ mai mare decât cel declarat oficial și ajunge undeva la câteva sute de mii. În exclusvitate la Realitatea Plus, Sorin Cîmpeanu a recunoscut că recuperarea va fi dificilă, iar în unele cazuri este aproape imposibilă. 

Ministrul Educației a explicat că numărul oficial al elevilor înscriși pentru asa-numitele ore remediale este de 250.000, dar în realitate situația este mai gravă.

„Părerea mea este că numărul celor care au dificultăți din lipsa de tehnică și accesorii, dar și din lipsa de pregătire a elevilor sau a celor care predau, este mult mai mare, cred că este vorba de multe sute mii. Recuperarea se poate face doar în timp, MEN a insistat ca orele remediale să se desfășoare pe toata durata anuluiu școlar viitor. Avem și baza financiară pentru plata acestor ore suplimentare.(…) Din păcate, elevii care susțin exemanele naționale nu vor mai avea posibilitatea să urmeze ore de recuperare, pentru că trec în alt ciclu si va fi foarte dificil,” a afirmat ministrul Educației, în direct la emsiunea „100%” de la Realitatea Plus. 

CITEȘTE ȘI: Sorin Cîmpeanu la „100%”: Profesorii și elevii trecuți de 16 ani pot fi dați exemplu la vaccinare

Articolul precedentCulisele statului paralel | DNA, de la ”mama cătușelor” la ”tatăl răniților”. Kovesi revine în forță, cine tremură
Articolul următorPărinții pot participa la serbările de sfârșit de an școlar dacă sunt vaccinați