Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea solicită arestarea a 15 persoane acuzate de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, luare de mită, dare de mită şi punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Tribunalul Vrancea a respins cererea DIICOT Vrancea de arestare preventivă a inculpaților. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Galați

Este vorba de dosarul penal în care anchetatorii au făcut zilele trecute 119 percheziții pentru destructurarea a patru grupuri infracționale specializate în furtul de utilaje agricole din țări ca din Italia, Marea Britanie, Belgia sau Austria, pe care le transportau în ţară cu ajutorul unor platforme rutiere.

Printre cei propuși reținuți de procurorii DIICOT Vrancea pentru 24 de ore se află și Sergiu Mihăilă, sindicalistul șef de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Vrancea. Acesta este acuzat de anchetatori de două fapte de luare de mită, de fiecare dată câte 1.000 de lei. Conform unor surse judiciare, Mihăilă a fost supravegheat primind banii în timpul lunii martie în parcările de la Dedeman și Zanfir (actual Mega Image) de pe centura orașului Focșani.

Mituitorii săi, conform procurorilor, sunt Îndoilă Laurenţiu – „Ţintă” şi Îndoilă Costel – „Bila”, aceştia având sprijinul Viviei Zală, în calitate de complice la infracţiunea de dare de mită.

Laurențiu Îndoilă este unul din pionii principali în dosarul furturilor de utilaje agricole. El lucrează ca șofer la firma concubinei sale, Vivia Zală iar banii au fost oferiți pentru ca Mihăilă să le transmită informaţii privind controalele efectuate de instituţia unde lucrează la firmele ce au ca obiect de activitate exploatarea pietrişului din albia râului Siret.

Concubina lui Țintă este administratorul firmei S.C. ENNE BALAST TRANSPORT S.R.L iar  societatea  are ca obiect de  activitate ”extracția pietrișului si nisipului; extracția argilei si caolinului”.

Celelalte persoane implicate în furtul utilajelor agricole din Europa reținute pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Vrancea sunt Costică Lazăr, Adrian Alexe, Marius Cristian, Laurențiu Îndoilă – Țintă, Mihăiță George Ene, Valentin Dragomirescu – care a recunoscut faptele, Ionuț Diaconescu, Viorel Moraru, Emil Ghebuș, Dumitru Ghebuș, Ion Croitoru, Vili Stan, și brăileanul Costache Crețu care a recunoscut și el implicarea în furtul de utilaje, arătând că a sustras utilaje din Italia și le-a adus în România.

SURSA NEWSONLINE

Articolul precedentMedicii de familie din Vrancea vor ajuta la vaccinarea cu serul produs de Johnson&Johnson
Articolul următorRomânia se menține pe locul 48 la „libertatea presei”, în al doilea an de pandemie