Au trecut 552 de zile de la debutul invaziei ruse în Ucraina. Zilele acestea, contraofensiva ucraineană a înregistrat un real progres în zona de sud a frontului, reușind chiar să recucerească un punct cheie în lupta împotriva forțelor de ocupație rusă.

UPDATE 7:12 – Bloggerii milkitari ruși rup tăcerea! Trupele lui Putin din regiunea Kherson duc lipsă de artilerie şi muniţie

Forţelor Moscovei din regiunea Herson le lipseşte sprijinul de artilerie şi muniţie, potrivit mai multor bloggeri militari ruşi proeminenţi, potrivit CNN.

Roman Saponkov, un blogger rus care are peste 70.000 de abonaţi, a scris vineri că trupele din regiunea Kherson i-au trimis mesaje despre lipsa sprijinului de artilerie.

UPDATE 6:15 – Ministrul ucrainean al apărării salută sosirea aşteptată a unor „jucători puternici” pe piaţa armelor

„Jucători puternici” sunt aşteptaţi să sosească pe piaţa de armament din Ucraina, a declarat luni ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov într-o conferinţă de presă, potrivit agenţiei de ştiri de stat ucrainene Ukrinform, relatează CNN.

  „Până la sfârşitul acestei luni sau la începutul lunii septembrie, vor fi veşti bune despre jucători puternici care vor sosi pe piaţa de arme din Ucraina. Vor fi semnate mai multe acorduri”, a declarat Reznikov. Ucraina intenţionează să organizeze un forum industrial de apărare în jurul sfârşitului lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie, a mai spus el. „Este planificată participarea a aproximativ 50 de jucători puternici de pe piaţa de armament”, a precizat oficialul de la Kiev.

UPDATE 5:10 – Zelenski: Industria noastră de apărare va da rezultate mai bune, există finanțare în acest sens  

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, luni seară, în discursul adresat naţiunii, că industria de apărare va da rezultate mai bune, subliniind că va fi maximizată capacitatea de producţie, existând finanţare în acest sens.

„Astăzi a fost o zi lungă şi plină de discuţii şi întâlniri. Evenimentele internaţionale, comunicarea noastră, agenda ucraineană. Lucrul esenţial, desigur, este personalul. S-a referit la ceea ce facem acum şi la ceea ce trebuie să fim pregătiţi. În primul rând, linia întâi. În primul rând, direcţia Kupiansk, punctele cheie din regiunea Doneţk – Bahmut, Avdiivka, Marinka, şi direcţiile sudice, în special Orikhiv. Rapoarte ale generalilor Zaluzhny, Syrskyi şi Tarnavskyi. Un raport al şefului Direcţiei Principale de Informaţii cu privire la planurile ocupanţilor. Vom răspunde intenţiilor lor. Vom răspunde. Şi într-un mod la care ei nu se aşteaptă. Au existat mai multe rapoarte din partea oficialilor guvernamentali şi a armatei cu privire la consolidarea regiunilor noastre de frontieră, iar problema finanţelor pentru acest lucru a fost rezolvată”, a afirmat liderul ucrainean.

Articolul precedent4 frați, în starea gravă la spital după ce mama lor i-a spălat cu o substanță chimică pentru a-i scăpa de păduchi! Viața copiilor, în pericol
Articolul următorCe efecte produce substanța găsită în corpul femeii drogate care s-a răsturnat cu barca pe Dunăre. 8 persoane erau la bord