Acasă Actual SCHEMA OMV: firmele rusești care se află în spatele acționariatului colosului care...

SCHEMA OMV: firmele rusești care se află în spatele acționariatului colosului care exploatează România – Încrengături Viena-Kremlin

Legăturile dintre OMV și Putin au fost dezvăluite, marți seara, în emisiunea Culisele Statului Paralel, la Realitatea PLUS. Anca Alexandrescu a arătat firmele rusești care se află în spatele acționariatului OMV.

„OMV este o societate inventată de KGB. În România nu este o firmă de importanță care să nu aibă în spate acționariat rusesc. (…) OMV a cumpărat și două rafinării. Ce fac politicienii din România, de 32 de ani ne învârtim în jurul cozii”, a spus Daniel Florea, marți seara, la Realitatea PLUS.

Dorin Iacob: „Pe planetă sunt două mari țări deținătoare de resurse: Țările Arabe și Rusia. Există o țărișoară: România, care este deținătoare de resurse, dar nu a reușit niciodată să fie în frunte, cu excepția comunismului. De acolo s-a prăbușit și nicio nu au mai venit unii care să facă România să fie un jucător. Acea Românie s-a dus cu resursele ei cu tot. Nu trebuie să ne mirăm că în Europa statul rus și-a implantat tot felul de politici, lucru știut de toată lumea, în sensul de energie și bani”.

Relațiile dintre OMV și Gazprom – 50 de ani de colaborare

1968 – Primul contract de furnizare de gaz cu Gazprom, la acea vreme organizaţia de export a Ministerului Industriei Gazelor (Gazprom)

1974 – Al doilea contract de furnizare de gaz pus în funcțiune de Trans Austria Gas Pipeline – OMV începe să transporte gaz rusesc prin Austria

1991 – Biroul din Moscova a fost deschis

2006 – A fost simplificată structura contractului, iar furnizarea de gaze a fost prelungită până în 2027.

2015 – Memorandum semnat pentru Nord Stream 2 și pentru schimbul de active (în orașul Novy Urengoy)

Septembrie 2015 – Acordul acționarilor pentru proiectul Nord Stream 2 a fost semnat

Aprilie 2016 – Semnarea: schimbului de active, acordului de furnizare a petrolului nerafinat, acordului de cooperare tehnică și științifică, memorandumului privind cooperarea culturală

Decembrie 2016 – S-a semnat acordul pentru o potențială tranzacție privind un schimb de active pentru achiziția a 24,98% din blocurile 4 și 5 din zăcământul de gaz și petrol din vestul Siberiei.

2017 – Orașul St. Petersburg din Rusia noua regiune principal[ Upstream. Locația principala a Rusiei este St. Petersburg.

Iunie 2017 Gazprom și OMV semnează documente privind dezvoltarea parteneriatului strategic

Decembrie 2017 – OMV finalizează achiziția de 24,99% din zăcământul de gaz Yuzhno Russkoye de la Uniper

Imagine

Imagine

Imagine

 
Articolul precedentAna Maria Păcuraru: Refuzul austriecilor reprezintă combustibilul care ne dă forța să ne trezim
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET