Scandal uriaș în coaliția de guvernare, după anunțul premierului Ciolacu că își depune mandatul dacă nu trece reforma fiscală. Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că mesajul premierului este un șantaj direct. Astfel, PNL este obligat să spună nu propunerilor de majorare a taxelor și impozitelor. 

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, spune că propunerea de majorare a taxelor și impozitelor este cel mai mare atac asupra afacerilor românești și a proprietății private de la Ion Iliescu până în prezent.

Liderul PNL a declarat pentru G4Media citez: „Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, adică niște oameni de stat care au intrat în conștiința și istoria romanilor și a României, ci ești doar președintele trecător al PSD.”, a declarat liderul PNL pentru G4Media, potrivit Realitatea PLUS.

„Există oameni politici și oameni de stat, îl citez pe Marcel Ciolacu de anul trecut. Încet, încet, domnul Ciolacu dorește să rămână doar om politic. Declarațiile sale din ultima vreme îmi întăresc tot mai mult această părere. Condiționarea această indusă voluntar, în mod evident repetat, mie îmi sună ca o amenințare sau mai clar, un șantaj direct! Dacă poporul român nu acceptă să facă ce vreau eu, dacă Partidul Național Liberal îmi contesta măsurile economico-fiscale voi declanșa alegeri anticipate în România!”, a mai adăugat Rareș Bogdan.

Reacția liderului PNL vine după ce premierul Marcel Ciolacu a ameninţat că își depune mandatul dacă partenerii de guvernare nu dau undă verde pachetului de măsuri fiscale.

Marcel Ciolacu a declarat, luni seară că, în cazul în care PNL nu va susţine pachetul fiscal pregătit pentru a diminua deficitul bugetar îşi va depune mandatul de premier, situaţie în care s-ar ajunge la alegeri anticipate. Premierul spune că face reformă „cu mandatul pe masă”.

„E posibil să pierd niște voturi, îmi asum, voi explica și în partid. Dar acasă, când mă uit în oglindă, știu că am făcut ce e corect pentru România, țara în care crește copilul meu. (…)

Dacă liberalii nu înțeleg situația și ce e în joc, eu îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri. Am și eu răbdarea mea. Jocul e peste capul lui Ciolacu și al lui Ciucă, ce se joacă în acest moment regional. (…)

Eu nu îmi permit să pierd aderarea la OCDE. Îmi asum măsurile cap-coadă. România nu își mai poate permite această situație”, a spus Marcel Ciolacu, la un post TV.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorDe ce nu trebuie încălzită niciodată mâncarea la cuptorul cu microunde în recipiente de plastic