Protest spontan la Poșta Română! Zeci de angajați au ieșit în stradă, după ce instituția a anunțat disponibilizări, a anunțat Realitatea PLUS. 

Mari tensiuni la Poșta Română. Angajații protestează în fața sediului companiei după ce au fost anunțate concedieri. În urmă cu câteva zile, premierul Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control la Poștă pentru a verifica situația angajaților de acolo. Premierul spunea atunci că în cadrul instituției există conflicte de muncă, potrivit Realitatea PLUS.

Protestul a început luni la ora 9.00. Zeci de angajați protestează în fața sediului central al companiei și cer discuții cu directorul general, cu conducerea Poștei Române. Blocul Național Sindical (BNS) a anunțat că protestu langajaților de la Poștă durează trei ore.

La începutul lunii august, premierul Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control la Poștă pentru a verifica situația angajaților. Scopul acțiunii de la Poșta Română viza respectarea cadrului legal a patronatului și angajaților.

Peste 500 de oameni erau vizați de disponibilizările decise de directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan. Compania ar fi trimis 501 de preavize de concediere angajaților și le-ar fi oferit și opțiunea de rămâne în companie pe posturi de poștași.

Însă sindicaliștii din Poșta Română s-au opus acestor decizii, despre care susțin că sunt ilegale, luate fără consultarea cu angajații.

”Este vorba despre un cumul de factori. Serviciile şi produsele companiei s-au redus la jumătate în ultimii 10 ani. La fel şi numărul total de angajaţi a coborât cu 40% în ultimii 10 ani, în schimb aparatul administrativ s-a dublat. Credem că, cu un număr mai mic de oameni, compania poate să-şi desfășoare activitatea mai bine. Poşta Română are acum cam 23.000 de angajaţi şi nu vrem să dăm afară pe nimeni, vrem doar să-i relocăm acolo unde e nevoie de personal în Poşta Română”, declara Valentin Ștefan la începutul lunii mai 2023.

„Chiar dacă angajaților din departamente în administrația centrală le-ar fi oferite posturile de poștași sau șoferi, sunt foarte mari șansele ca aceștia să le refuze și să rămână pe posturile pe care le au. În consecință, contractele lor de muncă vor fi desfăcute”, a anunțat directorul Poștei Române.

Concedierile anunțate de șeful Poștei vin după ce ministrul Cercetării și Inovării, Bogdan Ivan, a trimis și el Corpul de Control la această instituție. Ministrul a anunțat că se fac pași pentru stabilizarea situației, după negocieri cu angajații și conducerea. Ulterior, Poșta Română a dat în judecată ministerul.

Articolul precedentAtenție, s-au modificat condițiile în care minorii pot pleca în străinătate, fără a fi însoțiți de părinți
Articolul următorTânărul drogat care a omorât două persoane în accidentul de la 2 Mai, oprit de două ori în trafic de poliție, înaintea tragediei