Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului VULPE ROMEO, în prezent și la data faptei primar al comunei vrâncene Tănăsoaia, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2009 – 2013, inculpatul Vulpe Romeo, în calitate de primar al comunei Tănăsoaia, a indus și menținut în eroare Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Vrancea, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul proiectului intitulat „Dezvoltarea exploatației agricole și creșterea veniturilor realizate din comercializarea producției”.
Concret, inculpatul a depus trei cereri de plată în condițiile în care cunoștea faptul că la data de 23 octombrie 2009 radiase personal PFA Vulpe M. Romeo, prin urmare, nu mai îndeplinea condiția de acordare a plăților în proiect.
Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 25.877 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investiților Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism ce aparține inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Primarul comunei Tănăsoaia, Romeo Vulpe (PSD), este cercetat penal într-un dosar în care DLAF (Departamentul de Luptă Antifraudă) îl acuză că a încasat ilegal subvenții pe pășune. Potrivit procurorului, Romeo Vulpe a încasat 6.000 de euro, reprezentând subvenții europene pe o pășune cu un PFA care fusese radiat la data la care Vulpe a solicitat banii europeni. Primarul a radiat PFA-ul „Vulpe M Romeo Persoană Fizică Autorizată” ca să scape de procesul cu Agenția Națională de Integritate, care îl găsise incompatibil cu funcția de ales local. Procurorul de caz a solicitat instanței renunțarea la urmărire penală cu obligarea la muncă în folosul comunității, în Primăria Adjud sau la Biserica Buna Vestire din Adjud, dar și la plata integrală a prejudiciului de 6.000 de euro. Cu toate acestea, instanța de la Tribunalul Vrancea a respins solicitarea procurorului, astfel că dosarul a fost trimis la DNA Galați pentru completarea urmăririi penale în ce priveşte: – stabilirea tuturor împrejurărilor în care Vulpe Romeo a diminuat Bugetul Uniunii Europene prin proiectul ,,Dezvoltarea exploatării agricole şi creşterea veniturilor realizate din comercializarea producţiei,, finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală; – stabilirea încadrării juridice a faptelor comise şi aducerea la cunoştinţa tuturor părţilor interesate; – stabilirea întinderii prejudiciului raportat şi la cererea înaintată la D.L.A. de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale la 28.07.2016, sub nr. 21083. Contactat de mai multe ori la telefon, pentru a-și exprima punctul de vedere referitor la această situație, primarul Romeo Vulpe nu a răspuns la niciun apel.

 

Articolul precedentULTIMA ORĂ Bărbat găsit carbonizat în propria casă
Articolul următorFostul baron de Buzău, Cristinel Bîgiu, va fi eliberat azi din Penitenciarul Focșani