Miron Mitrea, despre refuzul cancelarului Nehammer pe Schengen: Orice politician face orice pentru mandat – Influența rușilor în Austria.

„Există sigur si influente rusesti economice. Am mai spus ca pentru politicieni primul lucru care conteaza e mandatul. Orice politician din lume face orice ca să poată ajunge la un moment dat sau ce cred ei că ii ajuta.

23 ianuarie e principalul motiv care i-a facut sa voteze impotriva aderarii (pe 23 ianuarie au loc alegeri regionale în Austria inferioară, n.r.). Ei stiu de la anchetele politiei austriece ca au venit 20 de mii din România, restul de unde au venit, prin Ungaria, 55 de mii au venit… Și daca ar fi adevarat, noi suntem cei mici. Exista dovezi clare, rutele de imigrare ilegala sunt cunoscute. Tarile sunt responsabile de ce fac ele ca stat, nu de ce fac cetățenii.

E o presiune asupra cancelarului atat din partea forțelor politice pentru a juca pe o carte, cat si de alte tari din Europa, nefericite cu aceasta decizie”, a declarat Miron Mitrea, la Culisele Puterii.

În plus, este vorba și despre influența rușilor asupra Austriei, mai spune Miron Mitrea.

„A pierdut o oportunitate majora. Rusia nu s-a așteptat nicio secunda ca sa nu mai importe de la ei energie .Exploziile de la Nordstream 1 si 2 au complicat lucrurile. Au pierdut un viitor Nord Stream 2. Sigur ca isi baga peste tot nasul. Nord Stream 2 a avut unul dintre actionari in Austria, și nu acest cancelar, ci inainte”, a precizat Miron Mitrea. 

Despre vizita lui Nehammer la Moscova și prezența șefului Serghei Narîșkin, șeful Spionajului Rusiei, la Viena, Miron Mitrea spune că în al doilea caz așteaptă o confirmare.

„Dacă e adevărată informația, pentru că vine doar din partea ucrainenilro, care au tot interesul sa lanseze asemenea scenarii, nu putem neglija influenta rusilor pe care au asupra Austriei. Și asupra guvernelor din celelalte țări vecine. Dl prof Talpeș spunea ca Rusia joaca pentru că au un interes legitim in această zona. Sunt convins ca Rusia a aplaudat această decizie a Austriei (refuzul admiterii României în Schengen, n.r.), prin crearea unui moment de nesolidaritate in UE. Poate scapa si ei de ceva sancțiuni”, a mai spus Miron Mitrea, la Culisele Puterii.

 

Articolul precedentArgentina a câștigat Cupa Mondială 2022 – Scor final în fața Franței: 4-2
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 17 decembrie