Tragedie în comuna Spulber. Un copil de circa 13 ani, luat de o familie în plasament, a fost găsit spânzurat. Nu se cunosc, deocamdată, motivele care ar fi condus la o asemenea tragedie. Familia dar și comunitatea sunt în stare de șoc. Polițiștii au demarat cercetările pentru a stabili cu exactitate dacă este vorba de omor sau de sinucidere. Nu s-a anunțat, până acum, dacă ar exista vreun bilet din partea adolescentului.

Ce spun reprezentanții DGASPC Vrancea despre acest caz

”Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea anunță cu tristețe un eveniment petrecut în data de 31 ianuarie 2019, orele 19.30, respectiv decesul minorului A.V. în vârstă de 12 ani și 10 luni, care a a fost găsit decedat într-o anexă a locuinței.

Evenimentul a fost anunțat de asistentul maternal, care a apelat serviciul unic de urgență 112, anunțând totodată și reprezentanții instituției noastre, care s-au deplasat de îndată la locul evenimentului. Copilul era ocrotit în familia unui asistent maternal profesionist, alături de ceilalți doi frați în vârstă de 7 și 16 ani. Toți cei trei copii aveau o dezvoltare corespunzătoare vârstei, fără afecțiuni cronice, cu caracterizări pozitive, atât ale familiei de plasament cât și ale specialiștilor DGASPC Vrancea, precum și de la școală, medic de familie, comunitate.

La niveul DGASPC Vrancea s-a demarat de îndată o anchetă administrativă prin convocarea tuturor factorilor implicați la sediul DGASPC Vrancea, iar organele de cercetare au demarat la rândul lor cercetări specifice. Frații minorului vor fi incluși într-un program de consiliere psihologică și față de aceștia se vor lua toate măsurile de suport psiho-emoțional.”

Articolul precedentMisăilă, învins de Opoziție în CL Focșani: Ateneul rămâne dedicat culturii, nu parangheliilor
Articolul următorVIDEO – VRANCEA LUI OPRIȘAN: drumul Ciușlea – Garoafa este un dezastru