Președintele USR Focșani acuză PSD că a transformat Primăria Focșani într-un cuib de interese și aranjamente, după ce, la propunerea primarului PSD, Cristi Misăilă, unei angajate trimise în judecată pentru corupție i-a fost găsit un post în Consiliul de Administrație al ENET – societatea de furnizare a agentului termic în Focșani.

„Decizia majorității PSD – ALDE – UNPR din Consiliul Local Focșani de a numi o persoană trimisă în judecată de DNA ca reprezentant în Consiliul de Administrație al ENET arată ce a ajuns municipiul Focșani pentru PSD și aliații lor: un cuib de interese și aranjamente, o sursă de prosperitate personală pe spinarea cetățenilor. Cristina Costin, fosta șefă a Serviciului Investiții din Primăria Focșani, a ajuns să reprezinte legislativul municipal în conducerea ENET, deși este judecată pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi prejudiciat bugetul orașului cu o sumă importantă, alături de fostul primar Decebal Bacinschi. În acest mod înțelege PSD să facă administrație: să le asigure un trai călduț celor care au slujit interesele mai marilor puterii locale, sfidând bunul simț și cetățenii care i-au ales în funcții.

A le spune primarului Misăilă și PSD-ului să renunțe la asemenea practici este pur și simplu o pierdere de timp, pentru că pesediștii tratează Focșaniul ca pe propria moșie, pe care consideră că au dreptul să facă ce vor. Nimeni nu spune că fosta șefă a Serviciului Investiții trebuie să moară de foame pentru că nu mai poate lucra în Primăria Focșani, deoarece prezumția de nevinovăție trebuie să funcționeze până la finalul procesului în care este judecată. Dar să pui într-o funcție de reprezentare a Consiliului Local o persoană asupra căreia planează o asemenea acuzație arată că pur și simplu, primarul Cristi Misăilă, PSD, ALDE, UNPR și toți aliații lor nu dau doi bani pe cetățenii orașului Focșani. Îi îndemn pe focșăneni să le răspundă cu aceeași monedă la alegerile locale de anul viitor și să nu dea doi bani pe cei care consideră că pot conduce Focșaniul după bunul lor plac.

Pentru cei care vor să știe ce a făcut Cristina Costin, aceasta este acuzată că ar fi prejudiciat bugetul orașului cu suma de 394.854 lei. Probabil că Misăilă & Co consideră că o sumă de aproximativ 82.000 de euro este o bagatelă la valoarea lor. Pentru oamenii care i-au votat însă, o asemenea sumă înseamnă salariul minim pe aproape 20 de ani. După cum se vede, evaluarea unui om trimis în judecată de DNA depinde și de care parte a bugetului te afli. Pentru cei care împart bugetul, o sumă de peste 80.000 de euro nici nu contează și, în consecința, acuzația DNA e ca și cum nu ar fi, iar poziția de reprezentant al Consiliului Local este una cât se poate de normală. O asemenea ”normalitate” a PSD-ului trebuie să înceteze la alegerile locale de anul viitor, dacă vrem ca Focșaniul să mai aibă un viitor”, a scris Macovei pe Facebook.

Articolul precedentDescinderi la suspecți de prostituție și proxenetism
Articolul următorULTIMA ORĂ Deputatul liberal vrâncean, Ion Ștefan – viitor ministru al Dezvoltării Regionale