Mama lui Marian Oprișan pare a fi sac fără fund pentru copilul său. După ce l-a împrumutat, în 2018, cu 51 de mii de euro, Lucia Gherarde, pensionară de la Confecția Focșani, și-a salvat din nou fiul de la falimentul din campania electorală. Ea i-a acordat un împrumut de 575.450 de lei, adică 117 mii de euro, înainte de campania electorală pentru alegerile locale din toamna anului trecut. O parte din banii de la mama sa au fost dați cu împrumut unor candidați PSD Vrancea. Unora le-au priit sumele, altora nu, unii au fost aleși, alții nu, cert este că sumele luate cu împrumut de la baron au fost decontate de la AEP (Autoritatea Electorală Permanentă), adică de la bugetul statului.

Potrivit declarației de avere din noiembrie 2020 a lui Marian Oprișan, acesta a primit un împrumut de 117 mii de euro la cursul de 4,9 lei/euro, de la Lucia Gherarde, mama sa. În aceeași declarație, actualul vicepreședinte al CJ Vrancea – fost candidat la alegerile locale de anul trecut, a împrumutat cu diferite sume mai mulți candidați la scrutinul din 27 septembrie 2020. De împrumuturile generoase au beneficiat următorii membri PSD:

  • Nicușor Halici – actualmente președinte al PSD Vrancea – 67 de mii de lei
  • Cristian Onia – consilier județean – 39 de mii de lei
  • Nicolae Țandără – candidat PSD la Primăria Gura Caliței – 6150 lei
  • Vladimir Păun – candidat, ulterior primar al comunei Răcoasa – 4 mii de lei
  • Mița Guriță – candidat PSD la Primăria comunei Urechești – 11.150 lei
  • Valentin Marcu – candidat, ulterior primar al comunei Valea Sării – 8150 lei.

 

 

 

 

Sumele primite cu titlu de împrumut de la Oprișan au fost folosite de candidați drept contribuție la campania electorală, ulterior decontate de la Autoritatea Electorală Permanentă. Dintre cei contactați pentru un punct de vedere doar Cristian Onia și Mița Guriță au dorit să lămurească situația. „Nu am avut cash la momentul respectiv și am apelat la domnul Oprișan care m-a împrumutat cu 39 de mii de lei. Banii au fost returnați după ce au fost decontați de la AEP”, a declarat Onia. Deși a precizat că există un contract semnat i autentificat la notar, până la acest moment Onia nu ni l-a pus la dispoziție.

„Există un contract pentru acest împrumut, totul a fost făcut perfect legal. Am decontat banii de la AEP și i-am înapoiat. Nu vă pot arăta contractul, că nu mai am acces la el”, a declarat Mița Guriță, candidat la fotoliul de primar al comunei vrîncene Urechești, fără succes, însă. Restul beneficiarilor de banii baronului nu au dorit să comenteze sau nu au putut fi contactați. Am încercat să-l contactăm și pe Marian Oprișan pentru a ne spune ce-a făcut cu restul de bani împrumutați de la mama sa, însă acesta nu a răspuns.

Nu este pentru prima oară când mama lui Oprișan este extrem de generoasă cu fiul său. în 2018 l-a împrumutat cu 51 de mii de euro. De asemenea, la ultimul bolid cumpărat de Oprișan, un Ford Shelby de peste 100 de mii de euro, acesta a declarat că i l-a cumpărat mama sa. „Am vorbit mai mulți și voiam să ne construim un apartament în Capitală, prin asociere am ajuns, cum vă spun eu. Eu am mai spus-o și public, da? Mama mea sunt eu, da? Ca să nu avem niciun fel de discuții”, declara, în urmă cu ceva timp, Oprișan, pentru un post de televiziune.

Și tot mama lui Oprișan a împrumutat-o și pe fiica acestuia, Mădălina, cu 300 de mii de euro, pentru un tun imobiliar dat în mijocul Focșaniului, despre care puteți citi AICI

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 182. Vladimir Putin, cel mai frumos bărbat din Rusia
Articolul următorCOD GALBEN de ninsori și vânt