Prietenul de vânătoare al primarului Focșaniului, Nicușor Statache, director la SC Parking SA – societatea Primăriei Focșani care se ocupă de parcările din oraș – și-a dat singur 3 locuri de parcare în Focșani, în condițiile în care focșănenii obțin cu greu chiar și primul loc, ca să nu mai vorbim de al doilea. Pe scurt, potrivit declaraţiei sale de avere, Statache deţine trei autoturisme. Pentru maşina de teren Mitsubishi – VN-03-KDA, funcționarul are un loc închiriat în 2018, pentru care şi-a reînnoit contractul în 2019. Situația este similară este şi în cazul contractului pentru autoturismul Volkswagen VN-07-KDA dar și în cazul autoturismului personal,  Audi VN-01-KDA, după cum se poate observa din filmare și din fotografii.

https://youtu.be/mokD7Ip4E0c

„În cazul neridicării personale a plăcuţelor vom fi nevoiţi să ridicăm plăcuţele aferente domeniului public al Municipiului Focşani cu responsabilitatea păstrării acestora la punctul de lucru din Focşani str. Răsăritului nr.10. După termenul de 17.04.2018, plăcuţele vor intra în proprietatea Parking Focşani SA”, se arată în adresa semnată de noul director al SC Parking Focşani, Nicuşor Statache. Astfel, Statache se găsește în hilara situație de a-și nerespecta singur deciziile. În ceea ce privește cel de-al treilea loc, Statache a apelat la un tertip: a păstrat plăcuța veche emisă de Direcția de Dezvoltare, din perioada în care locurile de parcare erau gestionate de această direcție. Soluția găsită de Primărie pentru a inventaria locurile de parcare și a le da spre închiriere focșănenilor a fost de a le solicita acestora să aducă vechile plăcuțe, neconforme, iar Statache este primul care a încălcat această directivă.

„Dacă am mers la societate, mi s-a spus că nu mai sunt locuri disponibile de închiriat. Maşina de teren, folosită în special pentru vânătoare, nu o ia cu lunile din parcare. Noi dacă parcăm pe locul acela imediat pune mâna pe telefon şi vine utilajul să ne ridice autoturismele”, a declarat un vecin de-al lui Statache, citat de Adevarul. Am încercat să-l contactăm pe directorul SC Parking SA Focșani, însă acesta nu a răspuns.

Sursa foto: Adevarul
Sursa video: https://www.facebook.com/Pnl.Focsani/videos/770230050022515/

 

Articolul precedentProcurorul Cristi Mărgel, șef la DIICOT Vrancea pentru încă 6 luni
Articolul următorVIDEO Primarul Focșaniului, Misăilă (PSD), spune că nu avem miniștri pentru că „Iohannis nu este ortodox”