În cursul zilei de astăzi, autoritățile din comuna Ciorăști au reușit să dea în folosință propria stație de asfalt. Aceasta a fost achiziționată cu fonduri proprii și cu credit bancar, la o valoare de circa 200.000 de euro. Ea a fost amplasată în satul Mihălceni, iar ieri s-au făcut ultimele probe. ”De astăzi, lucrăm sută la sută cu asfalt produs de stația noastră. Prima bucată de drum comunal a fost asfaltată astăzi cu asfalt produs de firma primăriei. Avem circa 7 kilometri de drumuri locale de asfalt, printr-un proiect cu fonduri europene de la AFIR. Vom face și rigole, podețe, tot ce trebuie la un drum. Stația de asfalt este automatizată, iar la ea lucrează 4 oameni din comuna noastră”, ne-a declarat Nicolae Braicău, primarul comunei Ciorăști.

Autoritățile din Ciorăști au achiziționat și utilajele și autovehiculele necesare pentru realizarea lucrărilor de asfaltare. Potrivit unor estimări, odată cu punerea în funcțiune a stației de asfalt, s-ar putea reduce cheltuielile de asfaltare din comună cu circa 40%. Mai mult, ținând cont de prețul bun, asfaltul produs la Ciorăști ar putea fi achiziționat și de alte administrații locale sau societăți comerciale care se ocupă de asfaltarea drumurilor.

Articolul precedentMama lui Oprișan – coproprietară de terenuri, în București, alături de baronii constănțeni Mazăre și Constantinescu
Articolul următorE85, blocat în județul Bacău. Se folosește o rută ocolitoare