Un vrâncean, cunoscut drept ”căutător de comori”, a detectat, cu aparatul din dotare, metale, dar nu valoroase, ci periculoase. Sandu Ionel a găsit îngropate în pământ zeci de obiecte de muniție. ”Cunoscutul ”căutător de comori” Sandu Ionel a găsit în Crângul Petrești, cu ajutorul detectorului de metale, două grenade defensive și 80 de cartușe calibru 7,92 mm. Proiectilele descoperite au fost preluate și transportate în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii”, au precizat reprezentanții ISU. Totodată, angajații unei societăți comerciale au descoperit, în satul Doaga, comuna Garoafa, două obiecte de muniție. Ei au găsit o grenadă defensivă și un proiectil exploziv calibru 76 mm, în timp ce efectuau lucrări de igienizare a terenului.

”I.S.U. Vrancea le amintește celor care descoperă elemente de muniție neexplodată că, pentru prevenirea accidentelor cauzate de acestea, se interzic următoarele: atingerea munițiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul și introducerea munițiilor în diferite încăperi sau locuințe; comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase; lovirea sau mișcarea munițiilor găsite în pământ sau la suprafață; introducerea munițiilor în foc. Persoanele care descoperă întâmplător elemente de muniție neexplodată trebuie să anunțe imediat organele de poliție sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.”, se spune într-un comunicat al ISU Vrancea.

Articolul precedentPrimarul Misăilă a mințit. El a inițiat proiectul privind majorarea tarifelor de parcare, proiect pe care nu l-a scos de pe site-ul Primăriei
Articolul următorULTIMA ORĂ Inundații în comuna Vidra