Primăria Soveja și consilierii locali au stabilit o primă întâlnire oficială cu sovejenii din diaspora sosiți în vacanță acasă. Astfel, s-a stabilit ca, pentru data de 18 august, ora 16:00, la sediul Primăriei Soveja în sala de ședințe, să aibă loc evenimentul.
„In luna august ne vin copiii….”, da! Sunt cuvintele unei mame care își așteaptă cu nerăbdare copiii și nepoții să se reîntoarcă acasă.
Nu cred că există familie de români care să nu aibă măcar o rudă plecată în străinătate. Freamătul lunii august se stinge odată cu septembrie, când mulți dintre ei vor face cale întoarsă.
Este primul eveniment organizat de Primăria Soveja, prin departamentul Diaspora și Parteneriate Externe, un departament nou înființat care are ca scop crearea unei punți de legătură între administrația locală și diaspora.
Avem nevoie de oameni cu iniţiativă, buni meșteri care să aibă o atitudine occidentală faţă de muncă.
Aceştia trebuie însă sprijiniţi, iar administraţia locală trebuie să fie alături de ei. Dacă vom reuși să apropiem Diaspora, vom observa că aceasta poate juca un rol major în dezvoltarea comunitatii și poate sprijini conectarea puternică a localității la oportunitățile din alte țări. Pentru a dezvolta o comună trebuie să creăm oportunități, trebuie noi ca administrație să fim deschiși și să le câștigăm încrederea celor plecați peste hotare”, a scris primarul comunei, Ionuț Filimon.
Articolul precedentCulisele statului paralel | Puterea lui Florin Cîțu în PNL: bugetul Guvernului. Cum au împărțit premierii banii pentru putere
Articolul următorNoi avertizări de caniculă și furtuni pentru toată Moldova