Comunitatea din localitatea vrânceană Soveja este exasperată de prezența tot mai deasă a urșilor în gospodării. Oamenii, în frunte cu primarul, spun că, noapte de noapte, urșii dau iama în gospodării și le mănâncă animalele din curți.
„Alooo, Regia Națională a Pădurilor Romsilva, ministrul Mediului, domnilor, dormiți?!!
De mai bine de 3 săptămâni, localitatea Soveja se confruntă cu un număr semnificativ de „vizite” ale urșilor în gospodăriile sătenilor. Dacă până în urmă cu ceva timp lucrurile păreau timide și mai mult comice, iată că situația s-a agravat.
De două săptămâni urșii dau năvală în gospodăriile sovejenilor și, colac peste pupăză, și-au schimbat și meniul – au trecut la decimarea a sute de păsări.
Încă de la bun început, alături de angajații Ocolului Silvic Soveja și reprezentanți ai primăriei, am efectuat acțiunile legale pentru îndepărtarea acestora. Din păcate fără niciun rezultat.
Oamenii sunt disperați, avem copii, bătrâni…ce ar trebui să așteptăm? Să se întâmple vreo nenorocire?
Atrag atenția public tuturor instituțiilor abilitate să intervină DE URGENȚĂ în vederea stopării acestor „vizite” nedorite.
Primăria a făcut tot ce i-a stat în putință. Cred că a venit timpul, și nu aș vrea să nominalizez instituții, ei știu mai bine, când pe bună dreptate ar trebui să se trezească la realitate.
Domnule ministru al Mediului, Barna Tánczos, domnule director al Regiei Nationale a Pădurilor Romsilva, Teodor ȚIGAN, dormiți?
Domnilor, noi, cei din Soveja, nu mai dormim de ceva timp, ci ne păzim gospodăriile de urși. Sunteți direct răspunzători de gestionarea acestor situații, mai ales că vă aparține responsabilitatea administrării fondului cinegetic, unde din câte observ nu ati reușit să simplificați legislația nici până la acest moment pentru a se lua măsuri de urgență în vederea evitării unor tragedii”, a scris primarul Ionuț Filimon pe Facebook.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi în aer liber
Articolul precedentBilanț coronavirus – 13 iunie – Autoritățile anunță noile statistici – Câte infectări s-au înregistrat în ultimele 24 de ore
Articolul următorULTIMA ORĂ Bărbat din Cîmpineanca mort după ce a căzut o balotieră pe el