Marți, la Sala Polivalentă din Bistrița, a avut loc meciul de retragere din activitate a handbalistei Valentina ”Alice” Ardean-Elisei, o figură emblematică a handbalului românesc din ultimii 20 ani. ”Alice” a început handbalul la Focșani, iar în prima ligă națională a debutat în echipa Universitatea Deva. A mai jucat la Rm. Vâlcea, Baia Mare, Craiova și s-a retras anul acesta de la CS Gloria Bistrița, după circa 28 de ani de activitate sportivă. ”Alice” a avut 255 de jocuri în naționala României, pentru care a înscris 915 goluri (este a patra marcatoare la națională din toate timpurile). A obținut medalia de aur la Campionatul European de tineret din anul 2000, are argint și bronz la campionatele mondiale și bronz la campionatul european, la senioare. A fost desemnată cea mai bună extremă stânga la două ediții de campionat mondial și la una de campionat european. A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice: Beijing (2008) și Rio (2016). A câștigat 7 titluri de campioană națională și 4 titluri de Cupa României. A câștigat Cupa Cupelor, Cupa EHF, Cupa Challenge. ”Alice” a fost, timp de mai mulți ani, căpitan al echipei naționale, o luptătoare și un exemplu pentru colegele de echipă, dar și pentru generațiile tinere.

Meciul de retragere ce a avut loc la Bistrița a reunit componentele echipei CS Gloria Bistrița (echipă unde a evoluat în ultimele 4 sezoane) și fostele sale colege de la echipa națională a României: Paula Ungureanu, Narcisa Lecușanu, Luminița Huțupan-Dinu, Oana Manea-Lefter, Ada Nechita, Patricia Vizitiu, Valeria Motogna ș.a. În afara meciului în sine, au fost și alte momente emoționante, care i-au smuls multe lacrimi sărbătoritei. Valentina Ardean-Elisei, care a împlinit de curând vârsta de 40 de ani, este cetățean de onoare al municipiului Focșani din anul 2006.

Articolul precedentPeste 50 de absenți la proba de Limba și literatura română din cadrul sesiunii a doua a bacalaureatului
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET – Rugăciune pentru vrăjmași