În cadrul unui program de monitorizare a faunei sălbatice derulat de colegii noștri de la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice și Parcul Natural Putna Vrancea, a fost înregistrat, de cel puțin două ori, un fenomen mai rar întâlnit. E vorba de formarea unor perechi între lupi solitari și câini, rezultatul acestui proces fiind apariția unor indivizi hibrizi.
Hibridizarea dintre lupi și câini este din ce în ce mai raportată în Europa. Cu toate acestea, nici un sondaj sistematic nu a fost încercat vreodată la scară continentală și cu atât mai puțin în România. În anul 2000, un grup de cercetători europeni au realizat prima evaluare a hibridizării câine-lup (WDH) în Europa (https://doi.org/10.1016/j.biocon.2020.108525) și au analizat modul în care fenomenul este abordat de legislația internațională și gestionat la nivel de țări membre ale Uniunii Europene. Au descoperit că WDH este raportat în toate cele nouă populații de lup europeni existente și în 21 din din 28 de țări pentru care s-au primit informații. (sursa: Wolflife). VIDEO, AICI.
Articolul precedentTudor Gheorghe: „Trăim o perioadă de dezbinare. Spectatorii mei sunt speciali. Eu vreau să văd publicul sătul de agresivitate”
Articolul următorDezbatere extraordinară – Care este impactul asupra economiei mondiale după criza cauzată de coronavirus și de războiul din Ucraina