Solicităm conducere militară la Spitalul Județean Focșani! Mîndrilă și Oprișan să-și dea demisiile din funcțiile deținute, pentru modul cum au gestionat criza actuală și pentru lucrurile pe care le-au ascuns în ultimele săptămâni!

 

Partidul Național Liberal Filiala Vrancea solicită ca Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani să treacă sub conducere militară, la fel ca Spitalul Județean de la Suceava, având în vedere modul dezastruos în care managerul unității spitalicești de la Focșani, Constantin Mîndrilă, s-a ocupat de toate problemele legate de COVID-19. Fostul condamnat penal a fost susținut și acoperit de baronul Oprișan în tot acest timp, pentru ca gunoiul de sub preș, la nivel de spital, să nu ajungă la urechile opiniei publice. Însă incompetența și dezastrul echipei Mîndrilă & Oprișan nu puteau fi ascunse la infinit.

 

Astăzi, managerul Mîndrilă a fost confirmat cu COVID-19, semn că a gestionat ineficient atât protecția sa, a altor cadre din conducere, dar și pe cea a cadrelor medicale care lucrează pe secții. La această oră, există 9 cadre medicale de la Spitalul Județean Focșani confirmate cu COVID-19 și alte câteva zeci de cadre suspecte, deși Mîndrilă și șeful său politic, baronul Oprișan, ne asigurau recent că totul este în regulă.

 

Iată că adevărul a ieșit la iveală, iar aspectele grave petrecute în multe secții de la ”Sf. Pantelimon” sunt aflate de către public. Astfel, PNL Vrancea are informații că medicul epidemiolog care se ocupă de situația COVID-19 în spital a avut contacte cu cadre medicale infectate (inclusiv cu un asistent internat la Contagioase) și ar trebui să stea izolat, nu să se plimbe prin spital (astăzi, 9 aprilie) pentru a face anchete în secția Cardiologie, cu o altă asistentă medicală.

 

Mîndrilă se face vinovat că a acceptat cadre medicale cu COVID-19 în spital, iar alte cadre medicale suspecte nu au fost izolate, ci au fost primite, în continuare, la serviciu, punând în pericol sănătatea colegilor și a pacienților.

Mîndrilă nu a făcut teste tuturor angajaților care au luat contact cu cei care au fost depistați cu COVID-19, deși multe voci din spital cereau acest lucru. Situația în multe secții a fost gestionată total neprofesionist, cu materiale medicale și echipamente trimise preferențial în anumite secții, în detrimentul unor secții cu personal ignorat.

 

Cu Mîndrilă șef peste spital, protejat de baronul Oprișan care i-a ascuns mereu incompetența, Spitalul Județean Focșani riscă să devină Suceava 2, situația de acolo fiind dramatică. Protocoalele și procedurile fie nu au existat, fie au fost făcute cu întârziere, fie nu au fost respectate, iar conducerea Spitalului Județean nu a luat nicio măsură pentru a remedia lucrurile.

 

Să nu uităm că managerul SJ Focșani a refuzat să vină la ședințele Consiliului de Administrație, ședințe convocate de medicii din CA care au fost numiți de Ministerul Sănătății, pentru a fi rezolvate problemele legate de COVID-19.

 

Pentru toate aceste motive, PNL Vrancea solicită numirea unei conduceri militare la Spitalul Județean Focșani, pentru ca lucrurile să intre pe un făgaș normal, iar Focșaniul să nu devină Suceava 2 în materie de COVID-19.

 

Departament Comunicare PNL Vrancea, 9 aprilie 2020

 

Articolul precedentVIDEO – ULTIMA ORĂ Secția de Nefrologie a Spitalului Județean Focșani – închisă. Șefa secției, pozitivă cu COVID19
Articolul următorIntră în vigoare Ordonanța 8! Marcel Vela: Nu dorim să ne confruntăm cu o EXPLOZIE a numărului de îmbolnăviri