Situație inedită la Primăria și Consiliul Local Bordești. Administrația locală este condusă, practic, de agentul agricol. Comuna Bordești nu are primar, în urma decesului lui Gheorghe Tătaru, în urmă cu circa două săptămâni. Comuna nu are nici viceprimar, pentru că nu s-a ajuns la o înțelegere politică de la alegerile locale din iunie 2016 și până acum. De asemenea, comuna nu are nici secretar, din cauză că titularul este implicat într-un dosar penal, fiind suspendat din funcție, conform legii. Astfel, Primăria Bordești este condusă de agentul agricol, care a fost desemnat de ANFP să îndeplinească atribuțiile de secretar.

În Consiliul Local Bordești, PSD ar putea dispune de o majoritate confortabilă, teoretic, împreună cu aliații UNPR și ALDE. Însă situația nu stă deloc așa, din cauza tensiunilor din interiorul organizației locale PSD. Astfel, nu s-a reușit realizarea unui compromis, nici în interiorul PSD nici cu aliații. Componența politică a CL Bordești este următoarea: PSD – 5 consilieri, PNL – 3 consilieri, UNPR – 2 consilieri, ALDE – 1 consilier. La PSD sunt doi consilieri aspiranți la fotoliul de viceprimar: Iulian Tătaru (fiul fostului primar), susținut de 3 colegi consilieri, și Adrian Marinescu, ex-viceprimar. Nici la ședința de zilele trecute a PSD Bordești, supervizată de consilierul județean Constantin Guguianu, nu s-a ajuns la o înțelegere și la susținerea unui singur consilier PSD pentru postul de viceprimar. Probabil că problema se va tranșa la nivelul conducerii organizației județene. Până atunci, administrația locală din Bordești va fi condusă de agentul agricol.

Articolul precedentSCANDAL ÎN PARLAMENT Deputatul liberal Ion Ștefan i-a zgâlțâit scaunul deputatului poreclit „Ciordache”
Articolul următorFOTO Polițiștii vrânceni au fost mesagerii lui Moș Nicolae