Patronul firmei Repixolith SRL, din Golești, Ceaprazaru Valentin, contactat pentruu a-și spune punctul de vedere, nu a dorit să comenteze situația cel puțin hilară în care au fost puși unii consilieri județeni cărora site-ul CJ le traduce numele automat, devenind, din Liviu Bostan – Liviu Pumpkin, de exemplu. El a precizat că încearcă să remedieze situația în cel mai scurt timp. Potrivit anunțului de achiziție directă publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, ofertantul contactat pentru realizarea site-ului este firma Repixolith SRL, din Golești. Suma pentru această achiziție este de 10.000 de euro, fără TVA, după cum se arată în documentație. Printre cerințele CJ se numără aceea ca interfața site-ului să fie în mai multe limbi, respectiv română, engleză, franceză, italiană, germană și rusă. O altă condiție este realizarea unui sistem electronic pentru trimitere de către cetățeni de adrese, petiții, cereri de informații de interes public, cereri eliberare documente din arhivă, cereri pentru eliberare certificate de urbanism și cereri autorizații de construire.

UPDATE: am primit, într-un târziu, o reacție de la patronul firmei, pe care o redăm integral.

Având în vedere cazul site-ului Consiliului Județean Vrancea, vrem să facem urmatoărele precizări:

Noul site, dat în folosință în septembrie 2018, este unul dintre puținele site-uri ale unei instituții publice, tradus în 5 limbi de circulație internațională (engleză, franceză, italiană, germană și rusă). De asemenea, site-ul este optimizat pentru o mai bună relație cu cetățenii și cuprinde formulare online pentru petiții și informații de interes public. O altă noutate este faptul că noul website este accesibilizat pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Dintr-o eroare tehnică, ce ne-o asumăm, traducerea în limba engleză a tradus automat și o parte din numele consilierilor județeni.
Ca atare ne cerem scuze Consiliului Județean Vrancea și consilierilor județeni pentru inconvenient. Problema a fost remediată imediat ce a fost constatată.

Din păcate greșeli pot apărea și am aprecia ca dacă acestea există să ne fie semnalate. Suntem o echipă tânără, cu experiență și nu ne dorim ca acest proiect, de care suntem mândri, să ne afecteze imaginea. Ne asumăm atât realizările cât și greșelile.

Articolul precedentBătaie de joc pe banii noștri: numele consilierilor județeni, de pe site-ul CJ Vrancea: Il Grande Ionel sau Liviu Pumpkin
Articolul următorUrsuleț lovit de tren, îngrijit la Focșani