Un bărbat de 38 de ani, care era monitorizat electronic după ce fosta sa concubină obținuse un ordin de protecție împotriva sa pentru fapte de violență în familie, a fost găsit spânzurat în locuința sa. Informația a fost confirmată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea.

În dimineața zilei de 10 iulie, la ora 08:16, Compartimentul de Supraveghere a Monitorizării Electronice din cadrul IPJ Vrancea a primit o alertă generată de dispozitivul montat bărbatului de 38 de ani. O patrulă de poliție s-a deplasat de urgență la adresa indicată. Ajunși la fața locului, polițiștii au pătruns în curtea locuinței și au descoperit trupul neînsuflețit al bărbatului, care se spânzurase. La scurt timp, o ambulanță a sosit la fața locului, însă echipajul medical nu a putut decât să constate decesul.

Potrivit IPJ Vrancea, pe numele bărbatului fusese emis un ordin de protecție care includea monitorizare electronică pentru o perioadă de trei luni, începând cu data de 5 iulie 2024. Ordinul fusese solicitat de fosta concubină, în urma unor fapte de violență în familie. Brățara electronică fusese aplicată ca măsură de precauție pentru a asigura respectarea distanței impuse prin ordinul de protecție.

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a anunțat că cercetările vor continua în cadrul dosarului penal deschis pentru ucidere din culpă.

Sursa: Realitatea de Vrancea

Articolul precedentMINISTRUL MEDIULUI ANUNȚĂ REGLEMENTĂRI PRIVIND COTELE DE PREVENȚIE ȘI INTERVENȚIE PENTRU URȘI
Articolul următorARGENTINA S-A CALIFICAT ÎN FINALA COPA AMERICA